SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna, işgalci Rusların Melitopol'deki karargahını vurdu

Ukrayna, işgalci Rusların Melitopol'deki karargahını vurdu

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2022 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2022 14:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna, işgalci Rusların Melitopol'deki karargahını vurdu

Ukrayna ordusu, Rus işgal güçlerinin kontrolü altında bulunan Melitopol kentindeki Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) ofisinin bulunduğu ve işgalci Rus askerlerin konuşlandırıldığı binayı vurdu.

Ukrayna nokta vuruşları yaparak işgalcileri yok ediyor. Melitopol Belediye Başkanı Ivan Fedorov, bugün yaptığı açıklamada, “Bu sabah saat 05.00’te kentin güneyinde çok gürültülüydü. Ön bilgilere göre işgalciler tarafından ele geçirilen ve karargah olarak kullanılan Refma fabrikasının bir kısmı tahrip edildi.” diye bildirdi.

Yerel basında yapılan açıklamada patlama sonucu FSB ofisinin de bulunduğu binanın 3 üst katının tahrip edildiği aktarıldı. Kent sakinlerinin bildirdiğine göre sabah saatlerinde 7 güçlü patlama sesi duyuldu.

MELİTOPOL ASKERİ ÜSSE DÖNÜŞÜYOR

Bununla birlikte Melitopol Belediye Başkanı Fedorov, işgalcilerin kenti askeri üsse dönüştürdüğüne dikkat çekerek, “Binlerce işgalci kışı kentte geçirmeyi planlıyor. Kent üzerinden sürekli askeri teçhizat ve mühimmat sevk ediliyor. Sanayi ise düşman ordusunun askeri ihtiyaçlarına göre yeniden yönlendirildi. İşgalciler okul ve anaokullarında yerleşiyor. Son zamanlarda beğendikleri evleri gasp ederek oraya yerleşiyorlar.” ifadeleri anlattı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.