SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'da son 10 yılın en büyük trafik kazası: Ölenler arasında bir Kırım Tatarı bulunuyor

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2022 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2022 15:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'da son 10 yılın en büyük trafik kazası: Ölenler arasında bir Kırım Tatarı bulunuyor

Ukrayna’nın Rivne kentinde bir akaryakıt kamyonu, otobüs ve otomobilin karıştığı kazada 26 kişi hayatını kaybetti ve 12 kişi de yaralandı. Hayatını kaybedenler arasında bir Kırım Tatar kızının da yer aldığı belirtildi.

Ukrayna’nın Rivne bölgesindeki Kıyiv-Çop karayolunda akaryakıt yüklü kamyon, otobüs ve bir otomobilin karıştığı trafik kazası meydana geldi. Sözkonusu kaza, Ukrayna’da son 10 yılda meydana gelen en büyük trafik kazası olarak adlandırılıyor. Kaza sırasında 2’si şoför olmak üzere toplamda 26 kişinin hayatını kaybettiği ve 12 kişinin yaralandığı bildirildi. 

KAZADA BİR KIRIM TATARI HAYATINI KAYBETTİ

Kaza sırasında hayatını kaybedenler arasında bir Kırım Tatarının da yer aldığı aktarıldı. Kıyiv’de faaliyet gösteren Musafir Kafesinden yapılan açıklamada, “Rіvne şehrinde yaşanan büyük trafik kazasında bizim de bir kızımız, Sultanye, hayatını kaybetti. Daha bir gün önce Musafir Kafesine gelip savaş sonrası haberlerini anlatmıştı. Kalbimizde hep güler yüzlü, ufak kızımız olarak kalacak. Annesi ve abisi başta olmak üzere tüm ailesine sabır diliyoruz. Allah rahmet eylesin.” denildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.