SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna’da Kırım Tatarlarında Dil ve Kültür konulu yaz okulu

Ukrayna’da Kırım Tatarlarında Dil ve Kültür konulu yaz okulu

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2022 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2022 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna’da Kırım Tatarlarında Dil ve Kültür konulu yaz okulu

Ukrayna Küçükler Bilim Akademisi, 7-9 Haziran tarihleri arasında "Kırım Tatarları: Dil ve Kültür" konulu yaz okulu düzenledi. Çevrimiçi olarak düzenlenen dersler sırasında Ukrayna’nın yerli halkı olan Kırım Tatarlarının dili, kültürü, adetleri ve yemekleri konusunda bilgi verildi.

Kırım Tatar dili ve edebiyatı, tarihi ve adetleri öğretilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla kurulan Fidan eğitim sitesinden yapılan açıklamada, Ukrayna’nın Küçük Bilimler Akademisi’nin 7-9 Haziran 2022 tarihleri arasında "Kırım Tatarları: Dil ve Kültür" konulu yaz okulu programı düzenlediği bildirildi. Katılımcıların; yaz okulunda Kırım Tatar milli deseni Örnek'in süs kompozisyonlarını okumayı, Kırım Tatarlarının geleneksel yemeği olan Çibörek ve Yantık'ın yapımını ve Kırım Tatar kahve geleneğini öğrendikleri bildirildi.

Bunun dışında yaz okuluna katılan gençlerin; Kırım Tatar alfabesini, Kırım Tatar dilinde selamlaşmayı ve vedalaşmayı öğrendiğini ve ayrıca Kırım Tatar kıyafetlerindeki sembolizmi hakkında bilgilendirildiği belirtildi.

Yapılan açıklamada yaz okulu sırasında öğrencilerin Kırım Tatarları hakkında bir dizi yeni bilgi öğrendiğini aktarılarak, “Ukrayna'nın tüm bölgelerinden 25 katılımcı, Kırım Tatar dili ve kültüründe yeterliliklerini geliştirdikleri için sertifika aldı.” denildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.