SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, siyasi tutsakların korunmasına ilişkin yasayı imzaladı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, siyasi tutsakların korunmasına ilişkin yasayı imzaladı

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2022 17:23
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2022 17:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, siyasi tutsakların korunmasına ilişkin yasayı imzaladı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, siyasi tutsakların korunmasına ilişkin yasa tasarısını kabul etti. İlgili yasa, siyasi tutsaklara ve ailelerine sosyal güvence sağlayacak.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Kırım Tatar Soykırımı Kurbanları Anma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, bugün, “Ukrayna’ya karşı yürütülen silahlı saldırı sonucunda kişisel özgürlüklerinden yoksun bırakıldığı gerçeği tespit edilen kişilerin ve onların ailelerinin sosyal ve yasal korunmasına dair” başlıklı yasayı imzaladığını bildirdi.

İlgili yasanın işgalcilerden baskı gören vatandaşları korumak için geliştirildiğini belirterek, “Bu yasa, Nariman Celal ve Kırım’da yasa dışı alıkonulan birçok kişi için. Yarımadadaki ve Rusya’daki hapishanelere hapsedilenler için. Kırım, Donetsk, Lugansk’ta yasa dışı olarak alıkonulan insanların aileleri için. Düşmandan zarar gören herkes için...” dedi.

UKRAYNA'DAN RUS ESARETİNDEKİ UKRAYNALI SİYASİ TUTSAKLARA DESTEK

Ukrayna Parlamentosu tarafından 26 Ocak 2022’te kabul edilen “Ukrayna’ya karşı yürütülen silahlı saldırı sonucunda kişisel özgürlüklerinden yoksun bırakıldığı gerçeği tespit edilen kişilerin ve onların ailelerinin sosyal ve yasal korunmasına dair” başlıklı yasa, işgalci devlet ve ona bağlı kurumlar tarafından Ukrayna bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü savundukları için alıkonulan Ukrayna Silahlı Kuvvetleri ve kolluk kuvvetleri görevlilerini ayrıca işgalci devletin, Ukrayna’ya karşı yürüttüğü askeri saldırganlık sonucu alıkonulan ve 12 Ağustos 1949 tarihli Savaş Zamanında Sivillerin Korunmasına İlişkin Cenevre Sözleşmesinin koruma altına aldığı sivilleri de kapsıyor.

RUSYA'NIN ELİNDEKİ SİYASİ TUTSAKLARIN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU KIRIM TATARLARINDAN OLUŞUYOR

Bilindiği gibi, çoğunluğu Kırım Tatarlarından oluşan 120’den fazla Kırımlı siyasi tutsak, Rusya tarafından alıkonuluyor. Alıkonulan siyasi tutsaklardan 81’i mahkum edilirken diğerlerinin “yargı süreci” devam ediyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.