SON DAKİKA
Hava Durumu

TİKA'dan Kuzey Makedonya devlet televizyonuna teknik destek

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2022 18:57
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2022 18:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
TİKA'dan Kuzey Makedonya devlet televizyonuna teknik destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığınca (TİKA), Kuzey Makedonya Devlet Radyo Televizyonuna stüdyo kurulumu ve teknik destekle ilgili projenin tamamlanması dolayısıyla resmi tören düzenlendi. Kuzey Makedonya’daki temas ve ikili görüşmelerini tamamlayan TİKA Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Çevik, Kosova’nın başkenti Priştine’de ve Prizren şehrinde çeşitli temaslarda bulundu.

TİKA, Kuzey Makedonya devlet televizyonu MRTV'ye destek projesini tamamladı. Projenin tamamlanması çerçevesinde düzenlenen etkinliğe, TİKA Başkan Yardımcısı Mahmut Çevik ve MRT 4 Belgesel Kanalı Genel Yayın Yönetmeni Eran Hasip’in yanı sıra TİKA yetkilileri, ülkedeki Türk kurum ve kuruluş temsilcileri ile diğer davetliler katıldı.

TİKA Başkan Yardımcısı Çevik, ellerindeki imkanları ve kaynakları ve MRT 4 Belgesel Kanalı Genel Yayın yönetimi ile paylaşmaktan gurur duyduklarını vurgulayan Çevik “İki ülke ve millet arasındaki bu birliktelik ve saygının bu iletişim kanalıyla dün olduğu gibi bundan sonra da artarak devam etmesi ve Kuzey Makedonya devletinin iç dinamiklerine saygı göstererek söz konusu yayıncılığın devam etmesi için ellerinden gelen tüm gayretleri gösterecektir.” dedi.

Ayrıca Çevik, “Konvansiyonel medya anlayışı devam ederken eş zamanlı olarak da sosyal bir medya anlayışı da günümüzü işgal etmektedir. Sosyal medya anlayışına baktığımız zaman 2021 yılında sosyal alanda 360 milyon insanın bu medyayı kullanmasıyla iletişimin nasıl bir sıkıntıya girdiğini düşünebiliriz. Doğru kaynaklardan doğru veriler alarak doğru haberleri insanlara ulaştırmak zorundayız.” İfadelerini kullandı.

Bu kapsamda, TİKA tarafından Kuzey Makedonya Devlet Radyo Televizyonu’nun (MRTV) Türkçe, Boşnakça, Ulahça, Romanca, Sırpça olmak üzere etnik gruplara yönelik yayın yapan kanala ait stüdyonun teknik eksiklikleri giderildi.

ÇEVİK KOSOVA'DA TEMASLARDA BULUNDU

TİKA Başkan Yardımcısı Dr.Mahmut Çevik Kosova’ya geçerek ilk önce Priştina Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naser Sahiti ile makamında bir araya geldi. Görüşmede Priştina Üniversitesi ile TİKA arasında daha önce imzalanan iş birliği protokolü kapsamında bugüne kadar uygulanan ve uygulanacak projeler değerlendirildi. TİKA’nın somut paylaşılan kültürel miraslar çerçevesinde Kosova’da yürüttüğü çalışmaları degerlendirmek üzere Kosova İslâm Birliğine geçen Çevik, Kosova İslam Birliği Başkanı ve Başmüftü Naim Ternava ile bir görüşme gerçekleştirdi. Tarihi ve Kültürel mirasların korunması, yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması konularında mevcut projelerin değerlendirildiği görüşmenin ardından TİKA Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Çevik, TİKA tarafından restorasyonları yapılan Priştina Yaşar Paşa Camii ve restorasyonu devam eden Sultan Murad camilerinde incelemelerde bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.