SON DAKİKA
Hava Durumu

TİKA'dan Kırgızistan'ın Celal Abad bölgesine Sağlık Ocağı

TİKA'dan, Kırgızistan'ın Celal Abad bölgesine Sağlık Ocağı

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2019 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2019 14:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
TİKA'dan Kırgızistan'ın Celal Abad bölgesine Sağlık Ocağı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Kırgızistan’ın güneyinde yer alan Celalabad İli Suzak İlçesine bağlı Kalmak Kırçın köyünde modern şartlara sahip bir sağlık ocağı inşa ediliyor.

220 metrekare olarak inşa edilecek olan sağlık ocağı, Kırgız Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığının görevlendireceği personellerle bölgedeki acil durumlara cevap verebilecek bir sağlık merkezi olacak. Kırgız Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı yetkililerince, söz konusu sağlık merkezinin acil müdahale hizmeti sağlayabilecek tarzda kurulması önerildi.


Dağlık ve merkezden uzak bölgelerde bulunan köylerdeki mevcut sağlık ocaklarının artan nüfusun ihtiyacını karşılayamadığından ve eski oluşundan dolayı bölge idaresi tarafından TİKA’ya destek talebinde bulunuldu.Sağlık ocağının yapımına TİKA tarafından başlandı.

Türkiye’nin yaptığı yardımlardan dolayı minnettarlıklarını bildiren Kaymakam Bakirov ise TİKA’nın şahsında Türk halkına teşekkürlerini iletti. Projenin yıl sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

BÖLGEYE SAĞLIK DESTEĞİ SÜRÜYOR

TİKA geçtiğimiz yıl Narın bölgesinde iki sağlık ocağı kurmuş ve bu yıl da Atbaşı Aile Sağlık Merkezinin tadilatını yapmıştı. Güney bölgesinde ise Batken ve Celalabad şehirlerinde hizmet vermekte olan iki hastaneye ait bazı bölümlerin tadilatını yapacak olan TİKA, bölgeye yeni sağlık merkezleri kazandıracak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.