SON DAKİKA
Hava Durumu

Siyasi tutsak Abhairov, eşiyle telefonda görüştü: Yakında tüm siyasi tutsakların özgür olacağını umut ediyor

Siyasi tutsak Abhairov, eşiyle telefonda görüştü: Yakında tüm siyasi tutsakların özgür olacağını umut ediyor

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2022 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2022 11:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Siyasi tutsak Abhairov, eşiyle telefonda görüştü: Yakında tüm siyasi tutsakların özgür olacağını umut ediyor

Kırım Tatar siyasi tutsak Arsen Abhairov, yakında kendisinin ve tüm siyasi tutsakların Rus esaretinden çıkarak, serbest kalacağı umudunu taşıyor. Abhairov, eşiyle önceki gün Rus hapishanesinden resmi bir telefon görüşmesi yaptı ve ailesiyle nihayet iletişim kurabildi.

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da işgalcilerin Kırım Tatarlarına baskı uygulamak amacıyla kurguladığı sözde Hizb-ut Tahrir davası kapsamında yargılanan ve Rusya’nın Rostov-na-Donu tutukevinde alıkonulan Kırım Tatar siyasi tutsak Arsen Abhairov, yakın zamanda kendisinin ve diğer siyasi tutsakların Kırım’a ve ailelerine döneceğine inanıyor. Azize Abhairova, Rusların elinde siyasi tutsak olan Arsen Abhairov ile telefon görüşmesi yaptı. Eşi, siyasi tutsak Abhairov'un, “Kırım'dan bu kadar büyük bir mesafe uzak olmama rağmen, umutsuzluğa kapılmıyorum. Yakında ben ve tüm mahpuslar, kendi memleketlerine, ailelerine kavuşacak” dediğini iletti.

Geçen cuma günü, siyasi tutsak Abhairov, Rus hapishanesinden eşi Azize Abhairova ile 15 dakikalık telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Abhairov, annesinin ve çocuklarının sesini duydu. En azından ailesiyle, uzun bir müddet sonra konuşabildi.  Abhairov, eşine tutukevi görevlilerinin, gönderilen tüm kıyafetlerini teslim aldığını ve cübbesini ona verdiklerini söyledi. 

KIRIM TATAR SİYASİ TUTSAK ARSEN ABHAİROV'DAN DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR

Azize Abhairova, Rus esaretindeki eşine diğer siyasi tutsakların ne durumda olduğunu sordu ve daha fazla bilgi öğrenmek istedi. Rüstem Emiruseynov, Eskender Abdulganiyev, şimdi temyiz mahkemeleri olan Bahçesaray davası mahkumları ve benzer davalardaki diğer tutsaklar hakkında bilgi almaya çalıştı. Ayrıca siyasi tutsağın eşi Azize Abhairova, kocasının destekleri için herkese teşekkür ettiğini duyurdu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.