SON DAKİKA
Hava Durumu

ŞİÖ ülkelerinin hükûmet başkanları Özbekistan'da

ŞİÖ ülkelerinin hükûmet başkanları Özbekistan'da

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2019 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2019 15:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ŞİÖ ülkelerinin hükûmet başkanları Özbekistan'da

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Taşkent'te bulunan Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) üyesi ülkelerin hükûmet başkanları ile görüştü.

MİRZİYOYEV'DEN ŞİÖ ÜLKELERİ HÜKÛMET BAŞKANLARIYLA İKİLİ GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Şanghay İşbirliği Örgütü ülkeleri hük^ümet başkanları toplantısına katılmak üzere Taşkent'e gelen örgüte üye Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, Çin Başbakanı Li Keqiang, Kazakistan Başbakanı Askar Mamin, Tacikistan Başbakanı Kahir Rasulzade, Kırgızistan Başbakanı Muhammadkaliy Abılgaziyev ve örgütte gözlemci Belarus Başbakanı Sergey Rumas ile toplantıya davetli Türkmenistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Reşid Meredov'u ayrı ayrı kabul ederek, ikili görüşmeler yaptı.

Görüşmelerde ülkeler arasındaki iş birliği ile tarafları ilgilendiren güncel meseleler ele alınnırken, Taşkent'te gerçekleştirilecek örgüte üye ülkelerin hükûmet başkanları toplantısının gündem maddelerine ilişkin meseleler de gözden geçirildi.

4 ÜLKE GÖZLEMCİ KATILIMCI

2001 yılında kurulan Rusya, Çin, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Pakistan ve Hindistan'ın üye olduğu örgütte, Belarus, Afganistan, İran ve Moğolistan ise gözlemci ülke statüsünde bulunuyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.