SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya'ya bağlı Başkurdistan Cumhuriyeti'nde Ukrayna'ya karşı savaşmak üzere tabur kuruldu!

Başkurdistan Cumhuriyeti, Ukrayna'ya savaş ilan etti!

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2022 21:22
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2022 03:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya'ya bağlı Başkurdistan Cumhuriyeti'nde Ukrayna'ya karşı savaşmak üzere tabur kuruldu!

Başkurdistan Cumhuriyeti'ndeki Kremlin güdümündeki yönetim, Ukrayna'daki savaşta işgalci Rusya'nın yanında yer almaya devam ediyor. Başkurdistan'da Ukrayna topraklarında savaşa katılmak üzere güya gönüllü bir tabur oluşturulmaya başlandı. Başkurdistan Cumhuriyeti Özel Deniz Kuvvetleri Başkanı Alik Kamaletdinov, Rus ordusu saflarında Ukrayna'daki savaşa katılmak için Başkurtlardan oluşan ayrı bir taburun kurulacağını duyurdu.

Rusya Federasyonu'na bağlı Başkurdistan'da, Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'ya saldırarak başlattığı savaşta yer almak için ayrı bir taburun kurulacağı öğrenildi. Putin Rusyası'nın güdümündeki yetkili, Başkurdistan Cumhuriyeti Özel Deniz Kuvvetleri Başkanı Alik Kamaletdinov, bugün konuyla ilgili yaptığı açıklamada, güya Ukrayna'daki Nazizmi yok etmek amacını taşıyan "gönüllü" bir Başkurt taburu kurulduğunu ve taburun adının "General Minigali Şaymuratov" ilan edildiğini duyurdu.

RUS UŞAĞI KOMUTAN "BAŞKURT TABURU" İÇİN İZİN BEKLİYOR!

Putin Rusyası'nın güdümündeki isim Alik Kamaletdinov, bahsi geçen taburu oluşturmak için Rusya Savunma Bakanlığı ve Başkurdistan hükumetinin onayının alınması gerektiğini ve henüz yasal sürecin tamamlanmadığını bildirdi.

UKRAYNA'DAKİ SAVAŞA KATILAN BAŞKURDİSTAN VATANDAŞI ASKERLERE PARA VERİLECEK! 100'den fazla Başkıristan sakini Ukrayna'ya gönderilmek üzere tabura katılmaya hazır

Başkurdistan Cumhuriyeti Özel Deniz Kuvvetleri başkanı Alik Kamaletdinov'a göre, sözleşme kapsamında askerlik hizmetine katılan kişiler, ayda 220 bin ile 250 bin ruble para alacak. Ayrıca, bir asker çatışma sırasında ölürse ya da yaralandığı durumda ailesine, 3 milyon rubleden 12.4 milyon rubleye kadar para ödenecek. Rus yanlısı Kamaletdinov, taburun oluşumunun onaylanması halinde kendisinin buna liderlik etmeye hazır olduğunu belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.