SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, Ukrayna'ya karşı başlattığı savaşa çocukları göndermeyi planlıyor

Rusya, Ukrayna'ya karşı başlattığı savaşa çocukları göndermeyi planlıyor

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2022 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2022 16:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, Ukrayna'ya karşı başlattığı savaşa çocukları göndermeyi planlıyor

Kırım'ın işgal yılları boyunca propaganda amacıyla Yunarmiya (Genç Ordu) hareketine dahil edilen Kırımlı çocukların savaşa gönderilme tehlikesinin çok büyük olduğu bildirildi. Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Akyar (Sivastopol) Temsilciliği, Yunarmiya (Genç Ordu) hareketi üyelerinin Ukrayna’daki savaşa katılmasına ilişkin kararın Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu tarafından imzalandığını bildirdi.

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Akyar (Sivastopol) Temsilciliği, Rusya’nın, çocukları silahlara alıştırmak için kurulan Yunarmiya (Genç Ordu) hareketi üyesi olan gençleri Ukrayna’daki savaşa göndermeye hazırlandığı vurgulandı. Açıklamada, “Maalesef Yunarmiya medya propagandasından, Kırımlı çocukların beyinlerini yıkamak ve askeri üniformalı fotoğrafları çekmekten daha fazla bir şey olabilir. Kırım’ın işgali yılları boyunca Yunarmiya hareketine üye olan çocuklar propaganda değil gerçek savaş alanına gönderilebilir.” denildi.

Ukrayna Savunma Bakanlığı Askeri İstihbarat Başmüdürlüğünün elde ettiği verilerine göre, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Yunarmiya (Genç Ordu) hareketi üyelerinin sözde “Ukrayna’daki askeri operasyonuna” katılmasına ilişkin kararı imzaladı. İlgili kararda, işgalci Rus ordusunun bir parçası olarak savaşa katılmak üzere 17-18 yaşlarındaki çocuklarından potansiyel yedek birliklerin oluşturulmasını öngörüyor. Kırım Temsilciliği yaptığı açıklamada, “Söz konusu bilgilerin doğruysa, 17-18 yaşındaki yaklaşık bin 800 Kırımlı çocuğun savaşa gönderilebilir” diye belirtti.

PUTİN SOĞUK SAVAŞTAN KALMA YUNARMİYA'YI KIRIM'DA TEKRAR KURMUŞTU!

Bilindiği gibi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Soğuk Savaş’tan kalma Yunarmiya’yı yeniden hayata döndürmüş, “Genç Ordu” anlamına gelen Yunarmiya’nın ilk üyeleri, eğitimlerine 2016 yılında Yaroslavl kentinde başlamıştı.

YUNARMİYA, NAZİ ALMANYASI’NA BENZİYOR!

18 yaşından küçük olmalarına rağmen çocuklara askerler gibi üniforma giydiren bu organizasyona özellikle sosyal medyada büyük tepki yağmıştı. Rusya’nın bu hamlesinin bir dönem Nazi rejimi altındaki Almanya’yı anımsattığına vurgu yapılırken Yunarmiya’nın ‘Hitler Gençliği’ne benzediği belirtilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.