SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, ruble ile ödeme yapmayı reddeden Hollanda'nın doğal gazını kesiyor!

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2022 02:45
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2022 02:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, ruble ile ödeme yapmayı reddeden Hollanda'nın doğal gazını kesiyor!

Ukrayna'ya saldırmaya devam eden işgalci Rusya kendisine uygulanan yaptırımlar karşısında en büyük geliri doğal gaz ithalatı ile ülkelere gözdağı vermeye çalışıyor. Rusya’nın, ruble ile ödeme yapmayı reddeden Hollanda’ya doğal gaz tedarikini durduracağı açıklandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in imzaladığı kararname ile Rusya'dan gaz alan ülkelerin ödemelerini Rus para birimi ruble ile yapması istenmişti. Hollanda gaz şirketi GasTerra, Rusya’ya ruble ile ödeme yapmayı kabul etmediği için Rusya’nın en büyük gaz şirketi Gazprom’un 31 Mayıs itibarıyla Hollanda’ya doğal gaz ithalatını keseceğini açıkladı. GasTerra, ruble ile ödeme yapmayı reddettiğini vurgulayarak, “Bu şekilde ödeme yapmak, Avrupa Birliği (AB) yaptırımlarını delme riski içermesinin yanı sıra finansal ve operasyonel riskleri de beraberinde getiriyor. Moskova’da Rusya hukukuna göre hesap açmak ve bu hesabın Rus rejiminin kontrolünde olması şirketimiz için çok daha büyük bir risk. Bu şekilde ödeme yapmayı reddetmemize cevaben Gazprom 31 Mayıs itibarıyla doğal gaz tedarikini durduracağını bildirdi” açıklaması yaptı.

İşgalci Rusya, Ukrayna’ya yönelik başlattığı savaş sonrası birçok Avrupa ülkesinin yaptırımlarına maruz kaldı. Yaptırımların ardından Rusya, doğal gaz ödemelerinin Rus rublesi ile yapılmasını şart koşmuştu. Ancak yaptırım kararı alan ülkeler Rusya karşısında ruble ödemelerini reddediyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.