SON DAKİKA
Hava Durumu

Rüstem Umerov, Türkiye Varlık Fonu Genel Müdür Yardımcısı Kayacık ile görüştü

Rüstem Umerov, Türkiye Varlık Fonu Genel Müdür Yardımcısı Kayacık ile görüştü

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2022 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2022 10:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rüstem Umerov, Türkiye Varlık Fonu Genel Müdür Yardımcısı Kayacık ile görüştü

Ukrayna Varlık Fonu Başkanı Rüstem Umerov, Türkiye Varlık Fonu Genel Müdür Yardımcısı, İcra Direktörü Mahmut Kayacık ile bir araya geldi. Görüşmede ikili ilişkileri geliştirme yolları müzakere edildi.

Ukrayna Varlık Fonu Başkanı Rüstem Umerov, Türkiye Varlık Fonu İcra Direktörü Mahmur Kayacık ile dün görüştü. Görüşmede, Türkiye Varlık Fonu ve Ukrayna Varlık Fonu arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ele alındı. Türkiye’nin 33 milyar doların üzerinde varlıklarını yöneten Türkiye Varlık Fonu'nun önemine dikkat çeken Umerov, şirketin portföyünde Türk Hava Yolları, Türkiye Petrolleri, Eti Maden ve Turkcell hisseleri başta olmak üzere 28 şirket bulunduğunu ifade etti.

Türkiye'nin stratejik varlıklarını geliştirmek, değerlerini artırmak ve ülkenin öncelikli yatırımlarını finanse etmek amacında olan Türkiye Varlık Fonu'nun misyonunu hatırlatan Umerov, Ukrayna Devlet Fonu'nu bu yönde geliştirmek için çalışma yapacaklarını belirtti. Umerov, Türk yetkililerinin Ukrayna Egemenlik Fonu’nu tecrübelerinin faydalı olacağını bildirdi.

 Ayrıca, tarım ve kimya sektörü ve dijital altyapı oluşturulması konusunda bilgi alışverişi sağlandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.