SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus yağmasından nasibini alan Herson camisinden bir tek Kırım Tatar bayrağı kurtuldu

Rus yağmacılığından nasibini alan Herson camisinden bir tek Kırım Tatar bayrağı kurtuldu

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2022 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2022 18:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus yağmasından nasibini alan Herson camisinden bir tek Kırım Tatar bayrağı kurtuldu

Rus işgal güçleri, mart ayından kasım ayına kadar kontrol altında tuttuğu Herson kentindeki tüm kurum ve işletmeleri yağmaladı. Kentte bulunan cami de Rus yağmacılığından nasibini aldı. Camideki Kırım Tatar bayrağı, Ukrayna askerleri tarafından bulundu.



Ukrayna-Rusya savaşı Rus askerlerin talancılık merakını tüm dünyaya gösterdi. İşgalciler kontrol altına aldıkları Ukrayna bölgelerinde evlerden başlayarak büyük işletmelere kadar her yeri yağmalıyor. İbadethaneler de Rus yağmasından nasibini alıyor. 11 Kasım 2022'de Rus işgalinden kurtarılan Herson kentine giren Kırım Tatar askerleri Rus işgalcilerce yağmalanan caminin görüntülerini sosyal medyada paylaştı.



Herson Camisi binasında mayın ve tuzak bomba kontrolünün yapıldığını bildiren Kırım Tatar asker, “Beklediğimiz gibi binada hiçbir şey kalmadı. Ama en önemlisi bina sağlam. İnşallah yakın zamanda Kırım Müftülüğü yardımıyla cami yeniden faaliyete geçer” ifadelerine yer verdi.



BAYRAK KIRIM TATAR MİLLİ MECLİSİNE TESLİM EDİLECEK



Cami binasında Kırım Tatar bayrağını bulduklarını aktaran asker, “İşgal süresi boyunca işgal altındaki Herson’da camide bulunan bu Kırım Tatar bayrağını Kırım Tatar Milli Meclisine (KTMM) teslim edeceğiz” dedi.



En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.