SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus işgalinden kurtarılan Yılan Adası'nda Ukrayna bayrağı yeniden dalgalanıyor

Rus işgalinden kurtarılan Yılan Adası'nda Ukrayna bayrağı yeniden gönderde!

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2022 01:31
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2022 01:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus işgalinden kurtarılan Yılan Adası'nda Ukrayna bayrağı yeniden dalgalanıyor

Ukrayna'nın işgalci Rus güçlerinden kurtardığı Yılan Adası'nda Ukrayna bayrağı yeniden göndere çekildi. Ukrayna bayrağının göndere çekilmesinde Kırım özel birimi askerleri görev aldı.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, 30 Haziran 2022 tarihinde Yılan Adası'na düzenlenen başarılı operasyon sonucunda, Rus askerlerinin adadan çekildiğini bildirdi. Söz konusu bilgi Rusya Federasyonu tarafından da doğrulandı. Ancak başarısızlığını örtmek için Rusya Savunma Bakanlığı güçlerini adadan çekilmesini “iyi niyet hamlesi” olarak nitelendirdi. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Yılan Adası’na düzenlenen başarılı operasyon sonucu işgal altındaki Kırım’a kaçan Rus askerlerinden geriye kalan askeri teçhizatın imha edildiğini duyurdu. 7 Temmuz 2022 tarihinde ise adada, Kırım özel birim askerlerinin de yer aldığı birlik Ukrayna askerleri tarafından Ukrayna bayrağı yeniden göndere çekildi.

https://www.youtube.com/watch?v=3-0qsKV68zc&ab_channel=K%C4%B1r%C4%B1mHaberAjans%C4%B1 YILAN ADASI RUS İŞGALİNDEN KURTARILDI

Ukrayna geniş çaplı Rus işgalinin başladığı ilk günlerden beri Yılan Adası, sembolik anlamı ve coğrafi önemi ile savaşın önemli başlıklarından biri oldu. Rusya tarafından ele geçirilen bu küçük kayalık ada, Karadeniz’deki stratejik konumu nedeniyle savaşın bir cephesi haline geldi. Yalnızca yarım kilometrekare büyüklüğündeki Yılan Adası’nın, Karadeniz’in batı bölümünün kontrolü açısından büyük önem taşıyor. 

Ukrayna Askeri İstihbarat Başkanı Kırılo Budanov, daha önce yaptığı açıklamada, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin Yılan Adası’nda yürüttüğü askeri operasyonunun adayı tamamen işgalci Rus güçlerinden kurtarılmasını amaçladığını bildirmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.