SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus füzelerinin hedefindeki 9 yaşındaki çocuk: Hiçbir şeyden korkmuyorum çünkü Ukraynalıyım

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2022 19:00
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2022 19:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus füzelerinin hedefindeki 9 yaşındaki çocuk: Hiçbir şeyden korkmuyorum çünkü Ukraynalıyım


İşgalci Rusya, Ukrayna’nın birçok kentine füze saldırısı düzenlemeye devam ediyor. Rus işgalciler, başkent Kıyiv başta olmak üzere Lviv, Dnipro, Harkiv ve birçok kente toplamda 84 füze attı ve 20’den fazla silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile saldırdı. Rus füzelerinin hedeflerinden biri de Kıyiv merkezindeki çocuk parkı oldu. Rus füzelerinin hedefindeki 9 yaşındaki çocuk söz konusu saldırılara ilişkin "Hiçbir şeyden korkmuyorum çünkü Ukraynalıyım" dedi.



Cephedeki başarısızlığının intikamını almak isteyen işgalci Rus yönetimi, Ukrayna’daki sivil yerleşim yerlerine füze ve bomba atarak sivilleri öldürmeye ve altyapı tesislerini vurmaya devam ediyor. İşgalciler, 10 Ekim sabahı Ukrayna’nın farklı kentlerine onlarca füze fırlattı. Ukraynalı sivilleri ve kritik altyapı tesislerini hedef alan Rus işgalciler, Ukrayna’nın farklı bölgelerinde birçok sivilin ölümüne ve yaralanmasına sebep oldu. Ukrayna ordusundan yapılan açıklamada, Rus işgalcilerin 10 Ekim’de Ukrayna’nın farklı bölgelerine düzenlediği saldırılarda 84 seyir füzesi ve 24 SİHA kullandığı bildirildi. Ukrayna birlikleri işgalcilerin fırlattığı füzelerden 43’ünü ve SİHA’ların 13’ünü havada düşürdü.



Resim



"KORKMUYORUM ÇÜNKÜ UKRAYNALIYIM"

İşgalci Rusya’nın Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’e fırlattığı füzelerden biri kent merkezindeki Şevçenko Parkında bulunan çocuk parkına düştü. Rus işgal güçlerinin eylemlerinin anlamsızlığı çocukları bile şaşırtıyor. Çocuk parkının bombalanmasını değerlendiren Kıyiv sakini 9 yaşındaki çocuk, “Benim için bu çok acı verici. Böyle bir şeyin olabileceğini hayal bile edemiyordum. Böyle bir şeyin yaşanacağını düşünmüyordum. Bu salıncaklar bir gün sökülebilirdi ama onların havaya uçağını düşünmüyordum.” dedi.



Rus saldırılarından korkmadığını belirten çocuk, “Ben Ukraynalıyım. Ukraynalılar hiçbir şeyden korkmaz. Bu yüzden ben de hiçbir şeyden korkmuyorum. Daha kötü şeyleri gördüm. Buça’dan geçtiğimde bombalanan evleri gördüm. Buradaki gibi değil ama evler delik deşikti, mermileri gördüm. Orada bombalanan kilise de vardı” ifadelerini kullandı.





En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.