SON DAKİKA
Hava Durumu

Refat Çubarov: Kırım Tatar gençleri, gönüllü olarak Ukrayna ordusunda mücadele ediyor

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2022 21:14
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2022 21:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Refat Çubarov: Kırım Tatar gençleri, gönüllü olarak Ukrayna ordusunda mücadele ediyor

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Ukrayna-Rusya savaşında, genç Kırım Tatarlarının gönüllü olarak Ukrayna ordusunda hizmet ettiğini bildirdi. Çubarov, "Şu anda cephede kaç tane Kırım Tatar gencinin yer aldığı ile ilgili kesin bir rakama sahip değiliz. Ancak Ukrayna'nın Rus ordusuna karşı verdiği savaşa her gün katılan gönüllü Kırım Tatar gençleriyle gurur duyuyoruz." dedi.

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, 13 Haziran 2022 tarihinde, Glavkom'a verdiği röportajında, Ukrayna’ya karşı geniş çaplı işgal girişimi başlatan Rusya ordusuna karşı Ukrayna ordusunun safında yer alan Kırım Tatar gençleriyle gurur duyduğunu bildirdi. Çubarov, Ukrayna'nın işgal edilmemiş bölgelerinde hemen hemen her genç Kırım Tatarının Ukrayna'nın toprak bütünlüğü için mücadele ettiğini kaydetti.

ÇUBAROV: ELİMİZDEN GELDİĞİ KADARIYLA UKRAYNA ORDUSUNA YARDIM EDİYORUZ

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine katılan Kırım Tatar gençleriyle ilgili, "Şu anda cephede kaç tane Kırım Tatar gencinin yer aldığı ile ilgili kesin bir rakama sahip değiliz. Ancak Rus ordusuna karşı savaşan, katılan her yeni gönüllü Kırım Tatar gençleriyle gurur duyuyoruz. Bu gençler, işgalcilerle herhangi bir işbirliği yapmayan dürüst yiğitler. Bu bağlamda, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine elimizden geldiği kadarıyla yardımcı oluyoruz." ifadesini kullandı.

Ayrıca Çubarov, 2014 yılından bu yana, Kırım Tatarları dahil olmak üzere on binlerce kişinin işgal altındaki Kırım'ı terk ederek Ukrayna topraklarına gitmek zorunda kaldığını da sözlerine ekledi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.