SON DAKİKA
Hava Durumu

Refat Çubarov: Kırım'ın özerklik kaynağını net olarak ifade etmeliyiz

Refat Çubarov: Kırım'ın özerklik kaynağını net olarak belirtmeliyiz

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2022 19:19
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2022 19:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Refat Çubarov: Kırım'ın özerklik kaynağını net olarak ifade etmeliyiz

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı (KTMM) Refat Çubarov, Kırım’ın milli özerklik statüsü ile ilgili değişikliklerinin Ukrayna Anayasası’na dahil edilmesi gerektiğini ifade etti.

Ukrayna, bu sene ilk kez Kırım Platformu Parlamenterler Zirvesi düzenliyor. Zirve, 24-25 Ekim 2022 tarihlerinde Hırvatistan’da gerçekleşiyor. 1. Kırım Platformu Parlamenterler Zirvesi çerçevesinde düzenlenen tartışma panelinde konuşan Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı (KTMM) Refat Çubarov, “Kırım özerkliğinin Kırım'ın yerli halkı Kırım Tatarlarının kendi kaderini tayin etme biçimi olarak ulusal ve toprak temelinde oluşturulan bir özerklik olduğunu açıkça tanımlayan değişiklikleri Ukrayna Anayasası’na dahil etmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

"KIRIM'IN ÖZERKLİK KAYNAĞINI NET OLARAK İFADE ETMELİYİZ"

Anayasaya göre Kırım’ın özerk bir bölge olduğunu ancak özerkliğin statüsünün yeniden biçimlendirilmesi gerektiğini belirten Çubarov, “Kırım'ın özerkliğinin kaynağını nihayet ifade etmeliyiz. Bu özerkliğin kaynağı ise yarımadanın yerli halkının bağımsız bir Ukrayna devletinin parçası olarak kendi kaderini tayin etme hakkıdır.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.