SON DAKİKA
Hava Durumu

Polonya’da Ukrayna takımı Şahtar Donetsk’e destek

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2022 12:54
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2022 13:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Polonya’da Ukrayna takımı Şahtar Donetsk’e destek


UEFA Şampiyonlar Ligi F Grubu 4. Turu soluksuz devam ediyor. Ukrayna takımı Şahtar Donetsk (Shakhtar Donetsk) ile İspanyol takımı Real Madrid 10 Ekim gecesi Polonya Pepsi Stadyumunda karşı karşıya geldi. 1-1 berabere biten maçta taraftarların Ukrayna takımına desteği ilgi çekti.



Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Şampiyonlar Ligi F Grubu 4. maçında Şahtar Donetsk ve Real Madrid karşı karşıya geldi. Polonya’nın Varşova kentindeki Pepsi Stadyumunda oynan maçta duygusal anlar yaşandı. Ukrayna’nın Şahtar Donetsk takımına Polonyalı taraftarlar Ukrayna bayrağı ile destek verdi.



Yaklaşık 8 aydır aralıksız Ukrayna’ya saldıran işgalci Rusya, 10 Ekim Pazartesi günü Ukrayna’nın başkenti Kıyiv ve diğer şehirlere yönelik füze saldırılarını artırdı. Sivil yerleşimlerin hedef alındığı işgal saldırılarında, birçok sivil hayatını kaybetti ve yaralandı. Tezahürat yapan Polonyalı taraftarlar Rusya işgaline karşı Ukrayna halkını destekleyerek, Şahtar Donetsk için stadyumda Ukrayna ve Polonya bayrağını yansıttı. Şahtar takımının Madrid karşısında forma giydiği 11 oyuncudan 10'unun Ukraynalı olması dikkatlerden kaçmadı.





The Athletic’nın haberine göre, Grup maçlarının üçüne de bilet alan Polonyalı bir taraftar, "Bugün Şahtar'ı destekleyeceğim çünkü Ukrayna ile gurur duyuyorum. Bugün burada olmaları büyük bir şey." dedi. Başa baş giden mücadele 1-1 berabere bitti. Ukrayna takımı, La Liga devi Real Madrid'in namağlup serisine son vermeye çok yaklaştı. 90+5 uzatmalara kalan karşılaşmada İspanyol takımı ile Ukrayna takımı berabere kaldı.





En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.