SON DAKİKA
Hava Durumu

Papa: Bu, Ukrayna-Rusya Savaşı değil bir dünya savaşı

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2022 00:53
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2022 00:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Papa: Bu, Ukrayna-Rusya Savaşı değil bir dünya savaşı

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı I. Franciscus, Kazakistan ziyaretinde Ukrayna-Rusya Savaşının Dünya Savaşı olarak nitelendirilmesi gerektiğini belirtti. Bununla birlikte Papa I. Franciscus, esir değişiminden sorumlu Ukraynalı askeri yetkilisiyle görüştüğünü dile getirdi.

Katoliklerin ruhani lideri, Vatikan Devlet Başkanı Papa I. Franciscus, 15 Eylül'de Kazakistan'a yaptığı ziyaret sırasında Ukrayna-Rusya Savaşını değerlendirdi. Savaşın Ukrayna-Rusya savaşı olarak değerlendirilmemesi gerektiğinin altını çizen Papa Franciscus söz konusu durumun dünya savaşı olduğunu belirtti. Franciscus, "Devam etmekte olan bir savaş var. Bence bunu iyilerin ve kötülerin yer aldığı bir kovboy filmi gibi düşünmenin bir hata olduğuna inanıyorum. Aynı zamanda bunun Rusya ile Ukrayna arasındaki bir savaş olduğunu düşünmek de bir hatadır, o kadar. Hayır, bu bir dünya savaşıdır" dedi.

I. Franciscus yanına gelen Ukraynalı davetlilerin arasında esir değişiminden sorumlu askeri yetkilinin olduğunu ve 300 kişilik esir listesi verdiğini aktardı. I. Franciscus konuyu Rus Büyükelçisine ileteceğini söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.