SON DAKİKA
Hava Durumu

Özbek golcü Eldar Şamuradov Özbekistan'da yılın futbolcusu seçildi

Özbek golcü Eldar Şamuradov Özbekistan'da yılın futbolcusu seçildi

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2021 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2021 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Özbek golcü Eldar Şamuradov Özbekistan'da yılın futbolcusu seçildi

İtalya'nın Roma Kulübünde forma giyen Özbek golcü Eldar Şamuradov (Eldor Shomurodov) Özbekistan'da "Yılın Futbolcusu" seçildi.

Özbekistan Futbol Federasyonu ve Profesyonel Futbol Ligi tarafından ülkedeki spor yazarları arasında düzenlenen oylamada, İtalya'nın Roma Kulübünde oynayan Eldar Şamuradov, "Yılın Futbolcusu" unvanına layık görüldü. Ukrayna milli takımının eski teknik direktörü Andriy Şevçenko’nun (Andriy Shevchenko) çalıştırdığı ve İtalyan kulüp Genoa’da geçen sene ter döken Özbek golcü Şamuradov, Özbekistan'da "Yılın Futbolcusu" seçildi.

Eldor Shomurodov Çocukluk Hikayesi Artı Anlatılmamış Biyografi Gerçekleri ŞAMURADOV: JOSE MOURİNHO İLE İYİ ANLAŞIYORUM

"Yılın Futbolcusu" unvanına layık görülen Özbekistanlı golcü Şamuradov, gazetecilere yaptığı açıklamada sahada verdiği mücadelesiyle kendini geliştirdiğini belirterek, şu ifadeleri kaydetti:

"Gençken birçok Özbek oyuncu bana 'Dünyanın en iyi liglerinde top koşturma fırsatı yaratabilir misin, bu gidişatta?' diye sorardı. İtalya Serie A’nın köklü takımı Roma’da forma terletiyorum. Şimdi bu soruları kendi oyunumla yanıtladığımı düşünüyorum. Hocam gelmiş geçmiş efsane teknik direktörlerinden birisi Portekizli Jose Mourinho ve ikimiz çok iyi anlaşıyoruz."

Şamuradov, düzenlenen törende ödülünü federasyon başkanı Abdusalom Azizov'un elinden aldı. Ayrıca Özbekistan Kupası'nın sahibi Nasaf Kulübünün teknik direktörü Ruzikul Berdiyev ise "Yılın En İyi Antrenörü" ilan edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.