SON DAKİKA
Hava Durumu

Lukoil Başkan Yardımcısı Moskova'da ölü bulundu

Lukoil Başkan Yardımcısı Moskova'da ölü bulundu

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2022 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2022 12:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Lukoil Başkan Yardımcısı Moskova'da ölü bulundu

Rusya'nın en büyük özel petrol şirketi Lukoil'in Başkan Yardımcısı Ravil Maganov kaldığı hastanenin penceresinden "düşerek" hayatını kaybetti. Sağlık görevlileri tarafından bulunan Maganov'un ölümü, yeni tartışmaları beraberinde getirdi.

Rus enerji sektörünün önde gelen isimleri bir bir hayatını kaybediyor. Rus petrol devi Lukoil'in mevcut başkan yardımcısı Ravil Maganov bu sabah kaldığı hastanede ölü bulundu. Maganov'un kaldığı hastanenin penceresinden "düşerek" hayatını kaybettiği aktarıldı. Sağlık görevlisi tarafından kaldığı hastanenin bahçesinde bulunan Maganov'un ölümü akılları karıştırdı. Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminden bu yana Rus oligarklar, esrarengiz bir şekilde hayatını kaybetmeye devam ediyor. Mayıs 2022'de Lukoil’in eski genel müdürü ve milyarder Alexander Subbotin, tedavi amacıyla gittiği şamanın verdiği kurbağa zehri ile ölmüştü.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 21 Kasım 2019'da Maganov'a Alekaandr Nevsky Devlet Nişanı takdim etmişti.

RUSYA'DAKİ ÖLÜMLER DİKKAT ÇEKİYOR

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı savaşın başından bu yana oligarkların gizemli ölümü tüm dünyada dikkat çekiyor. Rusya'nın en sık kullandığı suikast planlarından birinin intihar olduğu gözlemleniyor.

Ukrayna'daki saldırılarını sürdüren Rus yönetimi savaşta ciddi bir başarı kaydedemedi. Bunun yanı sıra pek çok ülkeden yaptırımlarla yüz yüze gelen Rusya, petrol ve doğal gaz ihracatını keserek en büyük gelir kaynağından yoksun kaldı. Ukrayna'ya savaş başlatmasıyla eleştirilerin odağı haline gelen Rusya Devlet Başkanı Putin'in acımasız yöntemleri akılları karıştırıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.