SON DAKİKA
Hava Durumu

Liman’da toplu mezar bulundu: Kurbanların en küçüğü bir yaşında

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2022 13:43
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2022 13:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Liman’da toplu mezar bulundu: Kurbanların en küçüğü bir yaşında

Ukrayna ordusunun Rus işgalinden kurtardığı Liman şehrinde bir toplu mezar daha bulundu. Mezarda 55 insanın cansız bedenine rastlandığı ve en küçüğünün bir yaşında olduğu tespit edildi.

Liman şehri Ukrayna tarafından Rusya’nın işgalinden kurtarılmasının ardından 5 Ekim’de toplu mezar bulunmuştu. Toplu mezarda 50 sivilin cansız bedenine ulaşılmıştı. Ukrayna ordusunun kurtardığı topraklarda Rusya’nın insan haklarını ihlal ettiği ve savaş suçları işlediği yine gözler önüne serilmişti.

ÖLENLERİN BİR KISMI ÇOCUK

Donetsk Bölge Valisi Pavlo Kırılenko, Liman şehrinde 110 hendek kazıldığını ve bir toplu mezar bulunduğunu dile getirerek, aralarında sivillerinde olduğu 55 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını bildirdi. Kırılenko, ölen insanların bir kısmının çocuk olduğunu vurgulayarak, en küçüğünün bir yaşında olduğunu mezardan çıkarılarak ailesinin yanına gömüldüğünü açıkladı.

PATLAYICI, MERMİ VE KURŞUN İLE ÖLDÜRÜLDÜLER

Kurbanların işkenceye de maruz kalmış olabileceklerini söyleyen Kırılenko, adli tıp uzmanları tarafından yapılan incelemelerin ardından kesin bir bilgiye ulaşabileceklerini söyledi. Vali Kırılenko, ön otopsi sonuçlarında “patlayıcı, mermi ve kurşun” ile vurularak öldüklerinin ortaya çıktığını ifade etti.

Toplu mezardan çıkarılan insanların naaşının kasabadaki mezarlığa gömüldüğü açıklandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.