SON DAKİKA
Hava Durumu

“Kız Kardeşim Nerede” Uygur Türkleri belgeseli İstanbul’da

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2022 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2022 16:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
“Kız Kardeşim Nerede” Uygur Türkleri belgeseli İstanbul’da


Uygur Türkü aktivist Ruşen Abbas’ın hukuksuz yere Çin rejimi tarafından alıkonulan kız kardeşi Gülşen Abbas’ı ve Doğu Türkistan’da yaşanan insanlık dışı olayları anlatan belgesel İstanbul’da gösterime sunulacak.



 ‘’Kız Kardeşim Nerede’’ adlı belgesel, Uygur aktivist Rushan Abbas'ın, emekli bir doktor olan kardeşi Gülşan’nın 2018'de haksız yere Çin rejimi tarafından evinden alınması sonrasında kız kardeşini Çin hapishanesinden kurtarmak için yürüttüğü kampanyayı, Çin rejiminin Doğu Türkistan’da uyguladığı insanlık dışı politikalarını anlatıyor. Belgeselde ayrıca toplama kamplarında yaşananları Uygur Türklerinin verdiği yaşam mücadelesi bir çok kamp mağdurlarının tanıklığı ve araştırmacıların ifadeleriyle Çin rejiminin insanlığa karşı ve islam dinine karşı suçlar anlatılıyor. Belgesel ayrıca Doğu Türkistan tarihi, iki cumhuriyetin kuruluşu, komünist Çin işgali, mevcut Uygur soykırımı ve zorla çalıştırma konularına değiniyor.



Kız kardeşinin neden hapse atıldığı ve hala haber alamadığı ile ilgili konuşan Abbas "Onun suçu: Uygur Türkü olmak ve benimle akraba olmaktı. Washington DC'deki düşünce kuruluşlarından birinde Çin'in soykırımını kınayan panelde konuşmamdan sadece altı gün sonra kız kardeşim Çinli polisler tarafından alındı." dedi.



Doğu Türkistan’da yaşanan insanlık dışı olayların ardında büyük ve acı hikayelerin olduğunu, her bir Doğu Türkistanlının şu an yaşamakta olduğu gerçek hayatları anlatan belgesel 16 Eylül Cuma günü akşam saat 18:30’da İstanbul/ Prof. Dr. Adem Beştürk Kültür Merkezi’nde gösterime sunulacak.





En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.