SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırımoğlu ve Emine Ceppar Türkiye'ye resmi ziyarette bulundu

Kırım Tatarlarının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar bugün Türkiye’ye resmi ziyarette bulundu. Kırımoğlu ve Ceppar, Türkiye ziyareti kapsamında Beştepe Külliyesinde Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu ve Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2022 18:48
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2023 21:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırımoğlu ve Emine Ceppar Türkiye'ye resmi ziyarette bulundu

Kırım Tatarlarının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar, 5 Eylül 2022 tarihinde Ankara'daki Cumhurbaşkanlığı Beştepe Külliyesine ve Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığına ziyarette bulundu.

Resim

Kırım Tatarlarının milli lideri Kırımoğlu ile Bakan Yardımcısı Ceppar, Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar’ın da katılımıyla Beştepe Külliyesinde Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu ile görüşmeler gerçekleştirdi. İkili, daha sonra Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'yla bir araya geldi.

Ceppar, sosyal medya hesabından ziyarete ilişkin yaptığı açıklamalarda, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu’ya ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’na teşekkür etti. Bakan Çavuşoğlu da Kırımoğlu ve Ceppar’la yaptığı görüşme bitiminde sosyal medya hesabından “Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü desteklemeye, Kırım Tatar Türklerinin haklarını savunmaya devam edeceğiz” ifadeleriyle paylaştı.

 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.