SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatar siyasi tutsak Asan Ahtemov'un eşi Repika Ahtemova: Oğlum babasına kavuşacağı günü iple çekiyor

Kırım Tatar siyasi tutsak Asan Ahtemov'un eşi Repika Ahtemova: Oğlum babasıyla kavuşacağı günü iple çekiyor

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2021 20:24
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2021 20:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatar siyasi tutsak Asan Ahtemov'un eşi Repika Ahtemova: Oğlum babasına kavuşacağı günü iple çekiyor

İşgalci yönetimin, kurmaca suçlamaları neticesinde Kırım’da kaçırılan, acımasız işkencelere maruz bırakılan ve ardından sözde mahkemece tutuklanan Kırım Tatar siyasi tutsak Asan Ahtemov’un oğlu babasını bekliyor. Siyasi tutsak Asan Ahtemov’un eşi Repika Ahtemova, oğlu Refat’ın babasının tutukevinden çıkmasını dört gözle beklediğini ifade etti.

Kırım Tatar siyasi tutsak Asan Ahtemov’un eşi Repika Ahtemova, Kırım Haber Ajansına, Ahtemov'un alıkonulması ve yaşadıkları süreç hakkında röportaj verdi. Siyasi tutsak Asan Ahtemov'un yedi yaşındaki oğlu Refat, babasının yakında serbest bırakılacağını umut ediyor.

"ASAN'IN SERBEST BIRAKILACAĞINA İNANIYORUZ"

Repika Ahtemova, işgalcilerin evlerine yaptığı baskına ilişkin duygularını şu cümlelerle ifade etti:

“Ev arandığı esnada çocuklar uyandı fakat ne olduğunu anlayamadılar. Yabancıların kağıt aradığını söyledim çocuğumuza. Eşim Asan götürülürken 'babam nered' deyince 'yakında gelecek' dedim. Ancak Refat evde eşim ile konuşmalarımı duyuyor. Çocuğuma babasının herhangi bir şey yapmamasına rağmen suçlandığını söyledim. Hepimiz her şeyin yoluna gireceğine ve eşim Asan’ın serbest bırakılacağına inanıyoruz"

Siyasi tutsak Ahtemov’un eşi, işgalci yönetimin siyasi tutsağa yönelik art arda gelen suçlamalarına şaşırmadığını dile getirdi. Güvenlik güçlerinin Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı, siyasi tutsak Nariman Celal’i "silah kaçakçılığı" yapmakla suçlamasından sonra olayların böyle olacağını bekliyordu. Repika Ahtemova, “Zaten bunun başımıza gelebileceğini tahmin ediyordum.” dedi.  

Ahtemova, sözde savcının eşi Asan ile görüşmeye izin vermediğini ve tutuklandığı andan itibaren kocasını görmediğini de hatırlattı. Ahtemova, sadece kendisi ve Asan için değil, aynı zamanda tüm siyasi tutsakların çocukları ve ebeveynleri için ayrılığın kolay olmadığının altını çizdi. Repika Ahtemova, "Ama yine de rahat olamıyorsunuz. Hem ona hem de ailesine destek olmalıyız. Orasının Asan için daha da zor olduğunu biliyorum. Çünkü ben burada çocuklarla birlikteyim, onlara sarılabilirim. Avukatlar tarafından kendisine verilen mektuplarda, başka seçeneğimiz olmadığı için umutla beklememiz gerektiğini yazıyorum” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.