SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım'ın sözde müftü yardımcısı İsmailov, Hac ibadetini Rus propagandasına alet ediyor

İşgal altındaki Kırım’ın sözde Müftü Yardımcısı, Kırım ve Herson'daki  Müslümanları Hac'a göndermeyi planlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2022 19:51
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2022 02:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım'ın sözde müftü yardımcısı İsmailov, Hac ibadetini Rus propagandasına alet ediyor

İşgal altındaki Kırım’ın sözde Müftü Yardımcısı, Kırım ve Herson'daki  Müslümanları Hac ibadetine göndermeyi planlıyor. Sözde Müftü Yardımcısı Ayder İsmailov, “Herson bölgesinden insanlar da hacca gitmek istiyor. Hazırlıklı olmalıyız ve bunu dikkate almalıyız. Onlara bu fırsatı vermeliyiz” dedi.

Kırım’ı işgal eden Rusya’nın güdümünde hareket eden işbirlikçi sözde müftü yardımcısı Ayder İsmailov, Hac ibadetini Rus propaganasına alet etmekten çekinmedi. Sözde müftü yardımcısı, 28 Nisan 2022 tarihinde, işgal altındaki bölgelerdeki Müslümanların Hac ziyareti yapabileceklerini duyurdu.

Hac ile Alakalı Bazı Tabirler - Hisar Turizm | Hac - Umre - Kültür Turları  | hisarturizm.com.tr İŞBİRLİKÇİ MÜFTÜ İSMAİLOV: HAC İÇİN AYRILAN KOTA SAYISI HENÜZ BELLİ DEĞİL

İşbirlikçi müftü yardımcısı İsmailov, “Müslümanların dini görevlerini yerine getirmeleri için ayrılan kotanın henüz bölgelere dağıtılmadığını, bu nedenle henüz kaç Kırımlının Hac ziyaretine katılabileceğini söylemenin mümkün değil.” dedi.  

KOVID-19 pandemisinden sonra iki yıl içinde ilk kez, işgal altındaki bölgelerdeki ve Kırım'daki Müslümanlar, bu yıl 9 Temmuz'a denk gelen Kurban Bayramını  Suudi Arabistan'da Hac ziyaretlerini gerçekleştirerek geçirebilecekler.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.