SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım'da işgalci yönetim binasına sarı mavi boya atan gence terörizm suçlaması!

Kırım'da işgalci yönetim binasına sarı mavi boya atan gence terörizm suçlaması!

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2022 18:22
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2022 18:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım'da işgalci yönetim binasına sarı mavi boya atan gence terörizm suçlaması!

Rus işgali altındaki Kırım’ın Kezlev kentinde işgalcilerin kontrolündeki sözde belediye binasına sarı mavi boya atan Kırımlı ressam Bogdan Ziza, işgalciler tarafından “terör saldırısı girişimiyle” suçlanıyor. Rus işgalini protesto eden genç adam 15 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir.

Kırım'ın işgalci Rus yönetimi, 16 Mayıs 2022 tarihinde Kezlev’de işgalcilerin kontrolündeki sözde belediye binasına sarı mavi renklerde boya atan aktivisti “terörizmle” suçladı. Rusya Federal Güvenlik Servisi sözde Kırım Müdürlüğünden yapılan açıklamada, genç adamın 16 Mayıs tarihi sabah saat 04.00 civarında belediye binasına sarı mavi boya döktükten sonra binaya Molotof kokteyli attığını iddia etti.

İşgalciler alıkoydukları Ziza, hakkında Rusya Ceza Kanunu 205. maddesinin 1. fıkrası (terör saldırısı girişimi) ve 30. maddesinin 1. fıkrası (suça hazırlık) soruşturma başlatıldığını aktardı. Genç adam, suçlu bulunması halinde 15 yıl hapis cezasına çarptırılabilir.

İŞGALCİLERDEN GENÇ RESSAMA İŞKENCE UYGULAMASI!

Bogdan Ziza alıkonulduktan bir gün, sonra Rus propaganda medyası tarafından bir video paylaşıldı. Videoda genç adamın "suçunu itiraf ettiği" görüntüler yer aldı. Bogdan Ziza’nın yakınları ve arkadaşları suçunu itiraf ettirmek için işgalcilerin genç adama baskı ve işkence uyguladığına inanıyor.

İşgalcilerin paylaştığı sözde itiraf videosunu yorumlayan Bogdan Ziza’nın kuzeni Oleksandra Barkova, “Darp edildiği ve ona işkence uygulandığı görünüyor. Korkmuş görünüyor ve tişörtü yırtılmış. Bence onu hazırladıkları bir metni okuması için zorladılar. Bu açıklamayı isteyerek yaptığına inanmıyorum.” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.