SON DAKİKA
Hava Durumu

Kalmukya'nın dini liderinden Rusya'ya sert tepki

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2022 23:06
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2022 23:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kalmukya'nın dini liderinden Rusya'ya sert tepki

Kafkasya'nın kuzeyindeki Kalmukya Cumhuriyeti'nde Budizm inancına sahip olan halk, Rusya'nın başlattığı savaşı desteklemiyor. Budist halkının dini lideri Telo Tulku Rinpoche, "Bu savaş Kalmuk Budistlerini rahatsız ediyor. Seferberlik emrinden bu yana susuyordum ama bizim de bir düzenimiz var. Savaş durdurulmalı. Ukrayna; halkını, toprağını ve anayasasını koruyor" dedi.

Ukrayna'daki savaşı başlatan ve tırmandıran işgalci Rusya'ya tepkiler her geçen gün büyüyor. Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı savaşı haksız bulan birçok topluluk her platformda tepkisini dile getiriyor.

UKRAYNA TOPRAĞINI VE ANAYASASINI KORUYOR

Kafkasya'nın kuzeyindeki Kalmukya Cumhuriyeti'nde yaşayan Budist inancına sahip Kalmuklar da Rusya'nın başlattığı savaşı desteklemiyor. Kalmukya'nın dini lideri Telo Tulku Rinpoche, Ukrayna'daki savaşa dikkat çektiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Seferberlik emri çıktığından bu yana susuyordum. Çünkü bakıyoruz ki bu bizi de son derece tedirgin ediyor. Çünkü bu olay Kalmuk Budistlerini diğer bölgelerdeki Budistleri ve hatta Rusya Federasyonu içindeki çok sayıdaki Budist'i rahatsız ettiğini önemle vurguluyorum. Bizim de diğer azınlıklar gibi ailemiz, çocuklarımız ve bir düzenimiz var. Bizim yönetime karşı bir saygımız var. Ancak bugüne kadar sesimizi çıkarmadık. Her sabah kalkıp dua ediyorum. Budist ve diğer inanç sahiplerine niyazda bulunuyorum. Bu kararın yanlış olduğunu düşünüyorum. Savaş durdurulmalı! Savaşın kazananı olmaz. Biz, 21. yüzyılda yaşıyoruz. Bu asırda herkes huzur ve barış içinde yaşamak ister. Baktığınızda her ülkenin kendi çapında gelişmek için çaba gösterdiğini görüyorsunuz. Kasten savaş açmayı kimse istemez. Ukrayna Rusya Savaşı farklı boyuta gidiyor. Ukrayna tarafından bakılınca elbette Ukrayna ordusu doğru yapıyor. Ukrayna halkı kendi topraklarını koruyor, başka bir ülkenin toprağına göz dikmiyor. Ukrayna bu adımla kendi toprağını, anayasasını halkını korumuş oluyor. Bu son derece doğal bir teşebbüs"

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.