SON DAKİKA
Hava Durumu

Kabine Toplantısı bugün yapılacak: Gündemde neler var?

Kabine Toplantısı bugün yapılacak: Gündemde neler var?

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2022 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2022 13:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kabine Toplantısı bugün yapılacak: Gündemde neler var?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Beştepe’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında önemli gündem maddelerini görüşmek üzere toplanacak. Toplantıda, asgari ücrete olası ek zam, Kurban Bayramı tatili ve NATO Liderler Zirvesi ele alınacak.

Beştepe Külliyesi’nde düzenlenecek Kabine Toplantısı’nda bugün iç politikada asgari ücrete olası ek artış, Kurban Bayramı tatili konuşulurken; dış politikada 29-30 Haziran 2022 tarihlerinde gerçekleşecek olan NATO Zirvesi ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşecek toplantıda; asgari ücretin olası ek artışı masaya yatırılacak. Temmuz ayında enflasyon farkının zam yapılıp yapılmayacağı da gündem maddeleri arasında yer alıyor. Memur ve emeklilerin maaşlarındaki iyileştirme için yürütülen çalışmalar değerlendirilecek.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Yaklaşan Kurban Bayramı tatili de toplantıda konuşulacak gündem maddelerinden biri olacak. Kurban Bayramı’nın, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile birleşerek resmi tatil ilan edilmesi bekleniyor.

NATO LİDERLER ZİRVESİNİN HAZIRLIKLARI KONUŞULACAK

Kabinede görüşülecek önemli dış politika gündemi ise, İspanya’nın başkenti Madrid’de 29-30 Haziran 2022'de gerçekleşecek NATO Liderler Zirvesi’nin hazırlıkları yer alacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılacağı zirvede Türkiye’nin güvenlik endişeleri ele alınacak.

Kabine Toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Millete Sesleniş” konuşması yapması bekleniyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.