SON DAKİKA
Hava Durumu

Josep Borell: Ukrayna'nın buğday ihracını engelleyen Rusya, dünyadaki açlığın sebebi

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2022 00:24
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2022 00:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Josep Borell: Ukrayna'nın buğday ihracını engelleyen Rusya, dünyadaki açlığın sebebi

Avrupa Birliği Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell, Rusya'nın Ukrayna'nın buğday ihracını engellediğini dile getirerek, "Rusya, dünyadaki açlığın sebebidir." dedi.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, 18 Temmuz 2022 tarihinde Belçika’nın başkenti Brüksel’de gerçekleştirilen tatil öncesi yılın son AB dışişleri bakanları toplantısı sonrası düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

"RUSYA DÜNYADAKİ AÇLIĞIN SEBEBİDİR"

Borrell, “Her geçen gün Rusya sivilleri vurmaya devam ediyor. Savaşta cinsel suçların da işlendiği bilgilerini alıyoruz. Rusya, Ukrayna'nın buğday rezervinin ihracını engelliyor. Rusya dünyadaki açlığın sebebidir” dedi.

"RUSYA, UKRAYNA'YI YOK ETMEK İSTİYOR"

Borrell, Rusya’nın aynı zamanda dünyada enerji ve gıda krizine neden olduğuna dikkat çekerek “Ukrayna devletini yok etmek istiyor. Bakanlarımız oy birliğiyle bağımsızlık ve özgürlük savaşında Ukrayna'ya yakın desteğe devam etmeye karar verdi. Ukrayna daha fazla silaha muhtaç. Savaş sürüyor. Barış destek programımız çerçevesinde 500 milyon euro serbest bırakılacak” diye konuştu.

"RUSYA'YA YÖNELİK YAPTIRIMLAR SONUÇ VERİYOR"

Rusya’ya yönelik yaptırımların sonuç verdiğini belirten Borrell, yaptırımların işe yaradığını ve Rus ekonomisinde ağır ekonomik zorluklara neden olduğunu ifade ederek, “Tatil sonrası Ukrayna'nın AB üyeliği süreci için gerekli olan reform adımlarını ele alacağız" ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.