SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci Rusya, Kıyiv'deki Kırım Ailesi binasını tahrip etti

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2022 20:09
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2022 20:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci Rusya, Kıyiv'deki Kırım Ailesi binasını tahrip etti

Rus güçleri bu sabah Ukrayna'da Kıyiv, Dnipro ve Lviv'e attığı füzelerle onlarca Ukraynalı insanın ölümüne ve yaralanmasına sebep oldu. Rus saldırıları yüzünden birçok altyapı tesisinin yanı sıra eğitim kurumları da zarar gördü. İşgalciler, Kıyiv'de yer alan Kırım Ailesi Okulu'na yüzlerce çocuğun eğitim aldığı esnada saldırdı.

Rusya bu sabah Ukrayna'nın başkenti Kıyiv başta olmak üzere Lviv, Dnipro ve çeşitli bölgelerine 83 füzeyle saldırı başlattı. Kerç Köprüsü'ndeki patlamaya misilleme yapan Rusya cephedeki başarısızlığını yerleşim yerlerine taşıdı. Sivillerin üzerine bomba yağdıran Rusya, onlarca insanın ölümüne sebep olurken, birçok yapıya zarar verdi. Ukrayna'daki altyapı tesisleri de ciddi hasar gördü.

RUSYA, UKRAYNA'DAKİ EĞİTİM KURUMLARINA ZARAR VERİYOR

İşgalci Rus güçleri, Ukrayna'daki sivilleri hedef aldığı hava saldırısında çocukların canına göz dikerek eğitim kurumlarına da saldırıyor. Kıyiv Devlet Okulu yakınlarındaki istasyon saldırısından dolayı zarar gördü. Rus füzeleri okulun camları ve kapılarını tahrip etti. Okulda eğitim gören 200'ü aşkın çocuk öğretmenleriyle birlikte can güvenliği için sığınaklara saklandı. Saldırının ardından okulda can kaybı ve yaralanma olmadı. Ancak devam eden saldırılar yüzünden bölgede ölü ve yaralı sayısı tespit edilemedi.

Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) destek olduğu okulun konferans salonu büyük ölçüde zarar gördü. Kıyiv Devlet Okulunda çoğunlukla Kırım Ailesi'nin de kullandığı sınıfların büyük bir kısmı yıkıma uğradı. İki buçuk yaştan başlayan eğitim kurumunda anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liseli öğrenciler eğitim görüyordu.

"OKULLAR ÇEVRİMİÇİ SİSTEME DÖNMELİ"

Kırım Ailesi Koordinatörü Anife Kurtseitova Kırım Ailesi eğitim kurumunun çevrimiçi dersler verdiğine dikkat çektiği açıklamasında Ukrayna'daki okulların çevrimiçi sisteme dönmesi gerektiğinin altını çizdi. Kurtseitova, "Nasıl ki iki sene Kovid döneminden çevrimiçi okutulduysa şimdi de o sisteme devam edilmeliydi. O çocuklar asla hak etmiyor bu şekilde bir çalışmayı. Bizim Kırım Ailesi okulu açmadı, çevrimiçi devam ediyor. Sava bitmedi, bunu anlamak lazım. Bazı okullar bir hafta çevrimiçi bir hafta yüz yüze şekilde devam ediyor. Alınan bu kara bence çok hatalı. Çünkü her şey olabilir. Ama Kırım Ailesi olarak bizim kararımız çevrimiçi sistem. Kimseyi riske atamayız" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.