SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci Rus asker Buça Katliamını itiraf etti

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2022 23:19
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2022 23:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci Rus asker Buça Katliamını itiraf etti

Ukrayna’ya saldıran işgalci Rusya, birçok savaş suçu işledi. İşgalci Rus ordusuna mensup bir asker, Buça Katliamını itiraf etti.

Şubat ayında Ukrayna’yı işgal etmek için saldırı başlatan Rusya birçok savaş suçu işledi. Ukrayna ordusu tarafından işgalcilerden kurtarılan Buça’da Rusya’nın sivilleri infaz ettiği ortaya çıktı. Katliamda binden fazla sivil hayatını kaybederken tam sayı hala bilinmiyor. Ukrayna durumun bir insanlık suçu olduğu belirtirken işgalci Rusya ise sivilleri öldürdüğünü her zamanki gibi defalarca inkar etmişti.

4 BİNİ AŞKIN TELEFON GÖRÜŞMESİ İNCELENDİ

Öte yandan Buça'daki sivil katliamında yeni ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor. New York Times, 4 bini aşkın telefon kaydını inceleyerek, işgalci Rus askerlerinin Ukrayna’da karıştığı savaş suçlarını belgeledi. New York Times’ın haberinde, askerlerin annelerine, arkadaşlarına ve kız arkadaşlarına tanık oldukları ve katıldıkları bazı vahşet olaylarını anlattıkları aktarıldı.

“HERKESİ ÖLDÜRME EMRİ VERDİLER”

New York Times'ın haberine göre, adı yalnızca Sergey olarak açıklanan işgalci bir Rus askeri, kız arkadaşıyla yaptığı bir görüşmede, komutanının Ukraynalı sivilleri infaz etmeleri için ormana götürme emri verdiğini söyledi. Sergey telefon görüşmesinde, “Gittiğimiz yerde çok sayıda sivilin dolaştığını söylediler. Ve gördüğümüz herkesi öldürme emrini verdiler” derken, kız arkadaşı, “Lanet olsun. Neden böyle bir şey istediler?” yanıtını verdi.

İşgalci asker Sergey ise, “Çünkü konumlarımızı ele verebilirler. Yapacağımız şey bu gibi görünüyor. ‘Yürüyen herhangi bir sivili öldür ve onları ormana sürükle’ dediler. Ben zaten bir katil oldum. Bu yüzden daha fazla insanı öldürmek istemiyorum, özellikle de gözlerimin içine bakmak zorunda kalacağım insanları…” dedi.

İŞGALCİ RUSYA’NIN SAVAŞ SUÇLARI

Şubat ayından bu yana Ukrayna’ya yönelik işgal saldırıları başlatan Rusya birçok savaş suçu işledi. Buça’daki sivil katliamının yanı sıra başka şehirlerde de birçok sivil işgalci Ruslar tarafından infaz edildi. İşgalci bir Rus askerinin bir bebeği istismar ettiği görüntüler de sosyal medyaya düşmüştü. Ayrıca işgalci Rusya bir doğum hastanesini ve sivil yerleşim yerlerini vurmaktan da çekinmemişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.