SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgal altındaki Kırım'da kaçak kazı yapan Rus arkeologlara yaptırım

Ukrayna yönetimi, işgal altındaki Kırım topraklarında ve Akyar (Sivastopol) şehrinde yasadışı arkeolojik kazılara katılan Rus bilim adamlarına yaptırım uygulama kararı aldığını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2022 10:56
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2022 10:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgal altındaki Kırım'da kaçak kazı yapan Rus arkeologlara yaptırım

Ukrayna yönetimi, işgal altındaki Kırım topraklarında ve Akyar (Sivastopol) şehrinde yasadışı arkeolojik kazılara katılan Rus bilim adamlarına yaptırım uygulama kararı aldığını bildirdi. Ukrayna Bakanlar Kurulu basın servisi tarafından yapılan açıklamaya göre, "Yaptırımların uygulanmasına ilişkin ilgili teklifler değerlendirilmek üzere Ukrayna Ulusal Güvenlik Konseyi'ne sunulacak." diye belirtildi.

Ukrayna Bakanlar Kurulu basın servisi, 2 Temmuz 2022 tarihinde, yaptığı açıklamasında, Eylül 2019'dan Ekim 2020'a kadar olan dönemde işgal altındaki Kırım topraklarında ve Akyar (Sivastopol) şehrinde yasadışı arkeolojik kazılara katılan Rus bilim adamlarına ve diğer yabancı araştırmacılara yaptırım uygulama kararı aldığını duyurdu. Ayrıca kararın Ukrayna Ulusal Güvenlik Konseyi'ne sunulacağı da belirtildi.

Oda mezardan 24 kişiye ait iskelet çıktı - Son Dakika Türkiye Haberleri |  NTV Haber ASADIŞI ARKEOLOJİK KAZI YAPAN RUS BİLİM ADAMLARINA YAPTIRIM UYGULANACAK

Ukrayna Bakanlar Kurulu basın servisi, konuyla ilgili olarak, "Rusya Bilimler Akademisi Arkeoloji Enstitüsü himayesinde, Rus bilim adamlarının işgal altındaki Kırım topraklarında ve Akyar (Sivastopol) şehrinde bir dizi yasadışı arkeolojik kazılar yaptığı tespit edildi. Elimizdeki raporda ayrıca, bazı yabancı araştırmacıların Kırım'daki Ceneviz tahkimatlarının yanı sıra, 1853-1856 Kırım Savaşı sırasında öldürülen askerlerin kalıntılarının yasa dışı olarak yeniden gömülmesine daşr araştırılmalara katıldığı ortaya çıktı. Bundan dolayı, yaptırımların uygulanmasına ilişkin ilgili teklifler Ukrayna Ulusal Güvenlik Konseyi'ne sunulacak." diye kaydetti.

Ayrıca Ukrayna Bakanlar Kurulu, böyle bir kararın, Ukrayna'nın ulusal çıkarlarını, ulusal güvenliğini, egemenliğini ve toprak bütünlüğünü korumayı amaçladığını da vurguladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.