SON DAKİKA
Hava Durumu

Irak Türkmen Cephesinden "Kahraman Telafer" belgeseli

Irak Türkmen Cephesinden "Kahraman Telafer" belgeseli

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2021 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2021 15:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Irak Türkmen Cephesinden "Kahraman Telafer" belgeseli

Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilciliği, "Kahraman Telafer" adı verilen belgeseli yayımladı. Telafer Günü etkinlikleri kapsamında hazırlanan videoda, Telafer'in Türkmen davası için önemi anlatıldı.

Irak Türkmen Cephesi, Telafer Günü etkinlikleri kapsamında 3 Haziran 2021 tarihinde, "Kahraman Telafer" isimli bir video hazırladı. Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilciliği tarafından, Türkiye’de bulunan Musul-Telafer Türkmen Ayan ve Aydınlar Meclisi işbirliğinde hazırlanan belgeselde, "Telafer; Türkmeneli'nin yılmaz kalesi, sarsılmaz cephesidir" notu yer aldı.

"TELAFER, TÜRKMENELİ'NİN KALESİDİR"

İşte Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilciliğinin hazırladığı video:

https://www.youtube.com/watch?v=KYgEBlXn440&ab_channel=ITC%2FIrakT%C3%BCrkmenCephesiT%C3%BCrkiyeTemsilcili%C4%9Fi "TELAFER'İN HER ZAMAN YANINDA OLACAĞIZ"

Öte yandan, Musul-Telafer Türkmen Ayan ve Aydınlar Meclisi aracılığı ile Ankara’da 1. Telafer Günü Festivali düzenlendi.

Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Mehmet Tütüncü, Ankara'da düzenlenen etkinlikte şunları söyledi:

“Türkmeneli coğrafyasında yaşayan her Türkmen bizim baş tacımızdır. Biz onların hizmetine koşmak için gece gündüz çalışacağımıza söz verdik ve bu sözümüzün arkasındayız. Telafer Türkmeneli’nin en önemli 4 ayağından birisidir. Telafer’i özgürlüğüne kavuşturmadığımız sürece Türkmeneli’nin en önemli ayaklarından biri çökmüş demektir. Allah korusun o bölgede Türkmen varlığı yok edilirse Türkmenler çok zor durumda kalırlar. Onun için Musul bizim için neyse Erbil neyse Telafer de odur. Asla ama asla Telafer’den taviz vermeyeceğiz. Biz temsilcilik olarak bütün gücümüzle Telafer’in her zaman yanında olacağız”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.