SON DAKİKA
Hava Durumu

İmzalar atıldı: Ukrayna, korvet ve İHA ihtiyacını Türkiye'den karşılayacak

Türkiye ve Ukrayna arasında savunma alanında bir dizi yeni anlaşma imzalandı. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığının dünkü Kıyiv ziyaretinde, Ukrayna donanmasının ihtiyaçlarını karşılamak üzere ADA sınıfı korvet ve insansız hava araçları alanında anlaşmalara imza atıldı. Böylece Ukrayna, korvet ve İHA ihtiyacını Türkiye'den karşılayacak.

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2020 12:49
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2020 16:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İmzalar atıldı: Ukrayna, korvet ve İHA ihtiyacını Türkiye'den karşılayacak


Türkiye ve Ukrayna arasında savunma alanında bir dizi yeni anlaşma imzalandı. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığının Kıyiv ziyaretinde, Ukrayna donanmasının ihtiyaçlarını karşılamak üzere ADA sınıfı korvet ve insansız hava araçları alanında anlaşmalara imza atıldı. Böylece Ukrayna, korvet ve İHA ihtiyacını Türkiye'den karşılayacak.



Ukrayna, Türkiye'den aldığı insansız hava araçlarına yenilerini eklemeye ve donanmasını ADA sınıfı korvetlerle güçlendirmeye hazırlanıyor. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığının (SSB), dün Twitter hesabından yapılan açıklama ile Türkiye Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir başkanlığındaki heyetin Kıyiv ziyaretinde, Ukrayna donanmasının ihtiyaçlarını karşılamak üzere ADA sınıfı korvet ve insansız hava araçları alanında anlaşmalar imzalandığı bildirildi.



TÜRKİYE VE UKRAYNA ARASINDA SAVUNMA İŞ BİRLİĞİ ARTARAK DEVAM EDİYOR

Başkanlığın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Türkiye ile Ukrayna arasında savunma sanayi iş birliği artarak sürüyor. Başkanımız İsmail Demir'in Kıyiv ziyaretinde Ukrayna donanmasının ihtiyaçlarını karşılamak üzere ADA sınıfı korvet ve insansız hava araçları alanında anlaşmalar imzalandı." ifadelerine yer verildi.







En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.