SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan müjdeyi böyle duyurdu: Uydu fırlatma testleri başarıyla tamamlandı, 4 kere daha uzaya ulaştık

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tamamen Türkiye’nin yerli ve milli mühendislik kabiliyetleriyle ROKETSAN tarafından geliştirilen uydu fırlatma testlerinin başarıyla tamamlandığını duyurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Artık uzay liginde olduğumuzu söylemiştik. Tamamen yerli ve milli mühendislik kabiliyetlerimizle yaptığımız uydu fırlatma testleri başarıyla tamamlandı. Bu testlerde 4 kere daha uzaya ulaştık" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2020 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2020 11:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Erdoğan müjdeyi böyle duyurdu: Uydu fırlatma testleri başarıyla tamamlandı, 4 kere daha uzaya ulaştık

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tamamen Türkiye’nin yerli ve milli mühendislik kabiliyetleriyle ROKETSAN tarafından geliştirilen uydu fırlatma testlerinin başarıyla tamamlandığını duyurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Artık uzay liginde olduğumuzu söylemiştik. Tamamen yerli ve milli mühendislik kabiliyetlerimizle yaptığımız uydu fırlatma testleri başarıyla tamamlandı. Bu testlerde 4 kere daha uzaya ulaştık" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün ASELSAN Yeni Sistem Tanıtımları ve Tesis Açılışı programına katıldı. ASELSAN Akyurt Güdüm ve İnsansız Sistemler Seri Üretim Tesisi, ASELSAN Akyurt Camii, ASELSAN İvedik Teknopark Tesisleri ve ASELSANNET Yeni Binası'na canlı bağlantı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1975 yılında gerçekleştirilen Kıbrıs Çıkarması sonrasında kurulan ASELSAN'da bugüne kadar çalışmış ve çalışmakta olan personele teşekkür etti.

ERDOĞAN: BİR MÜJDE DAHA, 4 KEZ DAHA UZAYA ULAŞTIK

26-29 Ekim tarihlerinde ROKETSAN'ın gerçekleştirdiği başarıyı işaret eden Erdoğan, "Bir müjde de ROKETSAN'dan verelim. Geçtiğimiz 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda ROKETSAN'a gerçekleştirdiğimiz ziyarette şanlı bayrağımızı daha da yukarılara taşıdığımızı ve artık uzay liginde olduğumuzu söylemiştik. Uzayın karanlığını, milli teknolojimiz ve mühendislik kabiliyetimizle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda bir kez daha aydınlattığımızın müjdesini de buradan paylaşmak istiyorum. Tamamen yerli ve milli mühendislik kabiliyetlerimizle yaptığımız uydu fırlatma testleri başarıyla tamamlandı. Bu testlerde 4 kere daha uzaya ulaştık. Cumhuriyet bayramımızda yaşadığımız bu gururla 2023 vizyonumuz çerçevesinde önemli bir dönüm noktasını da geride bıraktık" dedi.

"İLK SINIR ÖTESİ HAREKATIN ARDINDAN AMBARGOLARA RAĞMEN…"

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'nin, cumhuriyet tarihinde gerçekleştirdiği ilk sınır ötesi harekatın ardından katı ve haksız bir ambargoya maruz kalındığını anımsatarak, "Bu durum savunma sanayiindeki eksiklerin ve ihmallerin tüm çıplaklığıyla ortaya çıkmasına vesile olmuştur. Harekatın ardından, ASELSAN ve daha sonra diğer savunma sanayii kuruluşlarının faaliyete geçirilmesiyle ülkemiz yeni bir döneme adım atmıştır" diye konuştu.

"İHA, SİHA VE TİHA ÜRETİMİNDE İLK 3-4’TEYİZ"

Kara ve deniz araçlarıyla Türkiye'nin, dost ve müttefik ülkelerin ihtiyaçlarına da cevap verdiğini aktaran Erdoğan, "Kendi savaş gemisini tasarlayan, inşa eden ve idamesini gerçekleştirebilen 10 ülke arasında yer alıyoruz. İHA, SİHA ve TİHA üretiminde ise artık dünyanın ilk 3-4 ülkesi içerisindeyiz. Bugün Türkiye, küresel tedarikçilerin çıkardığı tüm zorlukları ve uyguladıkları gizli açık ambargoları kendi gücüyle aşabilen bir ülke haline gelmiştir. Sınırlarımız içerisinde terörle mücadele operasyonlarını rahatça yapabiliyoruz. Sınırlarımız dışında, barış harekatlarını istediğimiz gibi yürütebiliyoruz. Tüm bunları savunma sanayiinde elde ettiğimiz başarıya borçluyuz" dedi.

"KANADA AMBARGO UYGULADI, ASELSAN'DA YERLİSİNİ ÜRETTİK"

Türkiye'ye, Azerbaycan'ın haklı mücadelesine destek olduğu için Kanada tarafından ambargo uygulandığını hatırlatan Erdoğan, "Son dönemde Azerbaycanlı kardeşlerimize verdiğimiz destek sebebiyle, İHA'larımızın bazılarında kullandığımız kameraya maalesef Kanada ambargo uyguladı. Biz, ASELSAN'da yerlisini ürettik. İHA'larımıza taktık, yolumuza devam ettik. Bununla da kalmadık, aynı kameraların daha iyisini yapmak için şu anda projeyi başlattık. İnşallah her alanda bu anlayışla hareket ederek, yerli ve milli savunma sanayimizi en üst seviyelere çıkartacağız" ifadelerini kullandı.

"UZAYIN KARANLIĞINI MİLLİ TEKONOLOJİMİZ İLE BİR KEZ DAHA AYDINLATTIK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Nesil Koral'ın tanıtımının ardından, 26-29 Ekim tarihlerinde ROKETSAN'ın gerçekleştirdiği başarıya dikkat çekerek şu ifadeleri kaydetti:

"Başlattığımız yeni proje ve teslimini yaptığımız sistemlerin projelendirilmesi, geliştirilmesi ve üretimi için savunma sanayi başkanlığımızı ve ASELSAN'ı bir kez daha tebrik ediyorum. Bir müjde de ROKETSAN'dan verelim. Geçtiğimiz 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda ROKETSAN'a gerçekleştirdiğimiz ziyarette şanlı bayrağımızı daha da yukarılara taşıdığımızı ve artık uzay liginde olduğumuzu söylemiştik. Uzayın karanlığını, milli teknolojimiz ve mühendislik kabiliyetimizle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda bir kez daha aydınlattığımızın müjdesini de buradan paylaşmak istiyorum. Tamamen yerli ve milli mühendislik kabiliyetlerimizle yaptığımız uydu fırlatma testleri başarıyla tamamlandı. Bu testlerde 4 kere daha uzaya ulaştık. Cumhuriyet bayramımızda yaşadığımız bu gururla 2023 vizyonumuz çerçevesinde önemli bir dönüm noktasını da geride bıraktık."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.