SON DAKİKA
Hava Durumu

Emel Fikir ve Kültür Etkinliklerinde bu hafta Tepreç coşkusu yaşandı

Emel Fikir ve Kültür Etkinliklerinde bu hafta Tepreç coşkusu yaşandı

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2021 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2021 11:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Emel Fikir ve Kültür Etkinliklerinde bu hafta Tepreç coşkusu yaşandı

Emel Kırım Vakfı, Kırım Derneği Genel Merkezi, Konya ve Bursa şubeleri ile Romanya Mehmet Niyazi Kültür Derneğinin ortaklaşa düzenlediği Tepreç programı, dün büyük bir coşkuyla düzenlendi. Kırım Tatar halkının geleneksel Tepreç etkinliğinde Kırım Tatar yırları ve halk oyunları sergilendi.

Emel Fikir ve Kültür Etkinlikleri kapsamında 6 Haziran 2021 tarihinde Tepreç coşkusu yaşandı. Emel Kırım Vakfı, Kırım Derneği Genel Merkezi, Konya ve Bursa şubeleri ve Romanya Mehmet Niyazi Kültür Derneğinin katkılarıyla hazırlanan çevrimiçi programda, Kırım Tatar yırları, manileri çınladı. Dünyanın bir çok noktasında Kırım Tatarları, çevrimiçi etkinliğe katılım gösterdi. Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov da programı takip ederek, Kırım Tatarlarının Tepreç etkinliğini tebrik etti.

EMEL FİKİR KÜLTÜR ETKİNLİKLERİNDE TEPREÇ PROGRAMI

Türkiye'deki Kırım Tatar diasporasının geniş bir şekilde katılım gösterdiği etkinlik, Kırım Tatar kültürünün önemli bir parçası olan Tepreç etkinliği, İstiklal Marşı, Ant Etkenmen ve Tepreç duasının okunması ile başladı. Emel Kırım Vakfı Başkanı, KTMM Türkiye Temsilcisi Zafer Karatay, programın açılış konuşmasında Tepreç'in önemine dikkat çekti. Etkinlikte konuşan İnci Bowman, dedesi Fevzi Altuğ'un Kırım'da Tepreç isimli yazısını okudu.

Ardından Dr. Öğretim Üyesi Zekeriya Başarslan, programa bağlamasıyla Kırım Tatar yırı seslendirerek katkıda bulundu. Programda, Romanya Mehmet Niyazi Kültür Derneğinden katılımcılar da, tarihten günümüze Tepreç geleneğinde oynanan oyunları, güreşleri ve şenlikleri hatırlattı. Çevrimiçi düzenlenen etkinlikte, Bükreş Kırım Derneğinden Eden Kurtasan da Tepreç'e dair duygularını ifade etti.

Genç Tatar ekibinin yayına hazırladığı Emel Fikir ve Kültür Konferanslarının Tepreş yayınını izlemek için tıklayınız:

https://www.facebook.com/watch/live/?v=803103953909689&ref=watch_permalink

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.