SON DAKİKA
Hava Durumu

Dördüncü Kırım İnciri edebiyat yarışmasına başvurular başladı

Dördüncü Kırım İnciri edebiyat yarışmasına başvurular başladı

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2021 14:10
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2021 14:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Dördüncü Kırım İnciri edebiyat yarışmasına başvurular başladı

Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek Kırım İnciri edebiyat yarışmasına başvurular başladı. Yarışma, geçen sene olduğu gibi 6 dalda yapılacak.

Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’de faaliyet gösteren Kırım Evi Kültür Merkezi, şair, yazar ve çevirmenler için bu yıl dördüncüsü düzenlenecek “Kırım İnciri” isimli yarışma için başvuruların başladığını duyurdu.

İlki Ekim 2018’de gerçekleşen Kırım İnciri Yarışması, Kırım Tatar dili ve edebiyatının gelişimini desteklemeyi, Ukrayna edebiyatında Kırım ve Kırım Tatarları temasını aktüelleştirmeyi, iki kültürün daha derin şekilde öğrenilmesi için karşılıklı çevirilerin ortaya çıkışını teşvik etmeyi amaçlıyor.

YARIŞMAYA 6 AYRI DALDA ESER KABUL EDİLECEK

Yarışma, Ukrain dilinde Kırım hakkında düz yazı (nesir), Kırım Tatar dilinde düz yazı (konu kısıtlaması yok), Ukrain dilinde Kırım hakkında şiir, konu kısıtlaması olmaksızın Kırım Tatar dilinde şiir, çocuk edebiyatı ve çocuklar için Ukrain dilinde Kırım hakkında düz yazı veya konu kısıtlaması olmaksızın Kırım Tatar dilinde ve edebi eserin Kırım Tatarcadan Ukrainceye veya Ukrainceden Kırım Tatarcaya çevirisi olmak üzere 6 dalda yapılacak.

Kırım İnciri yarışmasına katılmak isteyenlerin, çalışmalarını 31 Ekim 2021’e kadar qirim.inciri@gmail.com e-posta adresine gönderebilecekleri aktarıldı.

ESERLERİN DAHA ÖNCE YAYINLANMAMIŞ OLMASI GEREKİYOR

Kırım Evi’nden yapılan duyuruda, yarışmaya katılacak eserlerin daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış olması gerektiği belirtilirken, yarışmada yaş, cinsiyet, din veya vatandaşlığa göre bir sınırlama olmadığı kaydedildi.

KAZANAN KİŞİYE 5 BİN GRİVNA ÖDÜL VERİLECEK

Yarışma kapsamında seçilecek en iyi eserlerin “Kırım İnciri” antolojisinde yayınlanacağı belirtildi. Yarışma sonuçlarının ödül töreninde ve medya aracılığıyla ilan edileceği belirtilirken, ödülün 5 bin grivna (yaklaşık 200 dolar) olduğu duyuruldu.

Çalışmaların 31 Ekim 2021’e kadar qirim.inciri@gmail.com e-posta adresine gönderilebileceği bildirildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.