SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya devlet başkanı ile görüştü: Putin'den MİT gözetimindeki takas için teşekkür

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü. Putin, Milli İstihbarat Teşkilatı gözetiminde, Rusya ve ABD arasında Türkiye'de gerçekleştirilen takas için teşekkürünü ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2022 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2022 16:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya devlet başkanı ile görüştü: Putin'den MİT gözetimindeki takas için teşekkür

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü. Putin Erdoğan'a, Türkiye'de Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) gözetiminde, Rusya ve ABD arasında gerçekleştirilen takas için teşekkür etti.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından 28 Nisan 2022 tarihinde yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Rusya ve ABD arasında dün Türkiye’de gerçekleşen takas ile birlikte Ukrayna’daki savaşa dair gelişmeler de konuşuldu.

Rusya Devlet Başkanı Putin, görüşmede dün Rus pilot Konstantin Yaroşenko ile Amerikan deniz piyadesi Trevor Reed’in takasının Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) koordinesi ve gözetiminde Türkiye’de gerçekleşmiş olmasından dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkürünü ifade etti.

ERDOĞAN: İSTİHBARAT BİRİMLERİ ARASINDA EŞGÜDÜM VE DİYALOG DEVAM ETTİRİLMELİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Türkiye’nin bu takasta aracı olmasının barışa, diyaloğa ve işbirliğine verdiği önemin nişanesi olduğunu ifade etti ve bunun arabuluculuk misyonu açısından da anlamlı olduğuna vurgu yaptı. MİT'in takas sürecinde üstlendiği role dikkat çeken Erdoğan, istihbarat birimleri arasındaki eşgüdüm ve yakın diyaloğun devam ettirilmesi gerektiğini vurguladı. Bunun, bölgedeki insani trajedilerin önüne geçilmesine ve istikrar ortamının sağlanmasına fayda sağlayacağını belirtti.

ERDOĞAN: UKRAYNA-RUSYA SAVAŞININ SONLANDIRILMASI İÇİN İNSİYİAYATİF ALMAYA HAZIRIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaşın sonlandırılması için de Türkiye'nin inisiyatif almaya ve barışa giden yolda arabuluculuk yapmaya hazır olduğunu vurguladı.

İstanbul görüşmelerinde yakalanan ivmeyi artırarak bölgede kalıcı barışı bir an önce tesis etmek istediklerini dile getiren Erdoğan, Türkiye’nin iki komşusu arasındaki bu sorunun aşılması ve barışın hakim kılınması için yürüttükleri çabalarını kararlılıkla ve samimiyetle sürdüreceklerini yineledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.