SON DAKİKA
Hava Durumu

Çin, Oscar ödüllü Çinli yönetmene sansür uygulandı

Çin, Oscar ödüllü Çinli yönetmene sansür uygulandı

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2021 17:36
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2021 18:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çin, Oscar ödüllü Çinli yönetmene sansür uygulandı

93. Akademi Ödülleri'nde meşhur ismiyle Oscar Ödüllerinde, Asya kökenli Chloé Zhao'un (Cao Ting), "Nomadland" filmiyle en iyi film ödülünü ve kendisi de en iyi yönetmen ödülünü aldı. Ancak, Çin yönetimi, Zhao'nun filminin ülkede gösterilmesine izin vermiyor.

Oscar ödülünün sahibi olan Çinli yönetmen Chloe Zhao, ülkesinde sansüre uğradı. Pekin doğumlu Zhao'un başarısı, Çin devletinin resmi yayın organları CCTV ve Xinhua tarafından yok sayıldı. Çin'de sosyal medya uygulamaları ve medya servislerinden yasaklandı.

OSCAR'I ALAN ÇİNLİ YÖNETMEN ÜLKESİNDE YASAKLI DURUMDA

Zhao'nun sansüre uğramasının nedeninin, geçen ay en iyi yönetmen ödülünü kazandığı Altın Küre Ödülleri'nde yaptığı konuşma olduğu öğrenildi. Çin'de tepkiyle karşılanan yönetmenin Çin'e dair sözleri, güya ülkesine hakaret olarak algılandı.

Oscar’ı kazanan Chloé Zhao’ya ülkesinden sansür "ÇİN'DE YALANLAR HER YERDE... ÇOCUKKEN ÖĞRENDİĞİM BİRÇOK BİLGİ DOĞRU DEĞİLDİ"

Zhao, 2013 yılında verdiği bir mülakatta Çin'i "yalanlar ülkesi" olarak nitelendirmiş ve şunları söylemişti:

"Yalanlar her yerde... Çocukken öğrendiğim birçok bilgi doğru değildi; bu yüzden aileme ve kökenime karşı isyankar oldum"

Yönetmen Zhao'nun Nomadland ile ödül aldığı Oscar törenindeki konuşmasında, "İnsanlar doğduğunda özü itibarıyla iyidirler. Bu sözler çocukken beni çok etkilemişti ve bugün hala buna inanıyorum. Bazen sanki tersi doğruymuş gibi görünse de, nerede olursa olsun karşılaştığım insanlarda hep iyi bir şey buldum." ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.