SON DAKİKA
Hava Durumu

CIA Başkanı Burns ile Taliban lideri Baradar Kabil’de görüştü

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı'nın (CIA) Başkanı William J. Burns, Kabil'i ele geçirmesinden bu yana Taliban ve Beyaz Saray arasındaki en üst düzey yüz yüze görüşmeyi gerçekleştirdi. Burns, Taliban'ın fiili lideri Abdul Gani Baradar ile Kabil'de yaptığı gizli görüşmede, ABD askerlerinin ülkeden çekilmesi için verilen sürenin uzatılmasını istedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2021 18:27
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2021 18:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
CIA Başkanı Burns ile Taliban lideri Baradar Kabil’de görüştü

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı'nın (CIA) Başkanı William J. Burns, Kabil'i ele geçirmesinden bu yana Taliban ve Beyaz Saray arasındaki en üst düzey yüz yüze görüşmeyi gerçekleştirdi. Burns, Taliban'ın fiili lideri Abdul Gani Baradar ile Kabil'de yaptığı gizli görüşmede, ABD askerlerinin ülkeden çekilmesi için verilen sürenin uzatılmasını istedi.

Afganistan'da 15 Ağustos'ta Taliban'ın ülkeyi ele geçirmesinin ardından yaşanan kaos sürerken, CIA Başkanı William J. Burns’ün dün gece Kabil’de Taliban’ın fiili lideri Abdül Gani Baradar ile görüştüğü belirtildi. Görüşmede hem Biden yönetiminden hem de Taliban’dan üst düzey isimlerin yer aldığı belirtildi. NTV'nin aktardığına göre, Biden’ın Burns’ü Kabil’e gönderme kararı, ABD Başkanı’nın "en büyük ve en zor operasyonlardan biri" olarak adlandırdığı Kabil uluslararası havaalanından insanları tahliye ettiği sırada gerçekleşti.

ABD'NİN ASKERLERİNİ ÇEKME SÜRESİNİN UZATILMASI GÖRÜŞÜLDÜ

CIA'den bir yetkili, Taliban ile yapılan gizli görüşmenin ABD ordusunun Amerikan vatandaşları ve Afgan müttefiklerine hava ikmalini tamamlaması için yaklaşan 31 Ağustos tarihi hakkında olduğunu söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.