SON DAKİKA
Hava Durumu

Çekya Parlamentosu Rus yönetimini terör rejimi olarak tanıdı

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2022 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2022 14:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çekya Parlamentosu Rus yönetimini terör rejimi olarak tanıdı

Çekya Parlamentosu alt kanadı, Rusya Federasyonu yönetimini terör rejimi olarak tanıyan kararı kabul etti. Ayrıca kararda Çekya’nın Rusya’nın Ukrayna topraklarında düzenlediği sözde referandumlarının sonuçlarını tanımadığı ifade edildi.

Çekya Parlamentosu alt kanadı dün yapılan genel oturumda Kremlin yönetimini terör rejimi olarak tanıyan kararı kabul etti. Karara 129 milletvekili destek verdi. 

Kararda; enerji altyapı tesislerine düzenlenen saldırılar dahil olmak üzere Rusya’nın Ukrayna’ya karşı saldırganlığı kınandı. Ayrıca Rusya’nın Ukrayna’ya ait Lugansk, Donetsk, Zaporijjya ve Herson bölgelerinde düzenlediği sözde referandumların sonuçlarını tanımadıkları belirtildi.

Bununla birlikte milletvekilleri, Rusya’nın savaş suçlarının soruşturulması ve suçluların uygun şekilde cezalandırılması için özel Uluslararası Ceza Mahkemesi oluşturma girişimine destek verdi.

5 ÜLKE RUSYA YÖNETİMİNİ TERÖR REJİMİ OLARAK TANIDI

Çekya, Kremlin rejimini terör rejimi olarak tanıyan 5’inci ülke oldu. Daha önce benzer kararlar Polonya, Letonya, Litvanya ve Estonya’da kabul edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.