SON DAKİKA
Hava Durumu

Çeçen lider Zakayev'den Kafkas halkına çağrı: Ukrayna destek vermeliyiz

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2022 20:16
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2022 22:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çeçen lider Zakayev'den Kafkas halkına çağrı: Ukrayna destek vermeliyiz

Kafkas Vakfı, Çeçen Cumhuriyeti İçkerya Başbakanı Ahmed Zakayev'i konuk ederek 7 Ekim 2022'de çevrimiçi konferans etkinliği düzenledi. "Seferberlik Sonrası Kafkasya" başlıklı programda konuşan Zakayev, Kafkas halkının Ukrayna'daki savaşa katılmaması gerektiği çağrısında bulunarak, "Bu bize Rabbimizden verilen bir fırsat. Özgür Kafkas Devleti kurmak gibi bir fırsat belki bir daha olmayacak. Kimse Rusya tarafında Ukrayna’ya savaşa gitmemeli. Tam tersine Ukrayna’ya destek vermeliyiz. Hem de özgür Kafkasya devletini kurmak için mücadele vermeliyiz" dedi.

Kafkas Vakfı çevrimiçi olarak düzenlediği konferans etkinliklerinde Çeçen Cumhuriyeti İçkerya Başbakanı Ahmed Zakayev'i konuk aldı. Vakıf, 7 Ekim 2022'de "Seferberlik Sonrası Kafkasya" programı çerçevesinde Zakayev'e söz verdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'ya başlattığı savaşın yedinci ayında cephedeki başarısızlığını ülke geneline taşıyarak 21 Eylül'de kısmi seferberlik ilan etmişti. Seferberlikle birlikte Kafkasya bölgesinde yaşayan binlerce Müslüman insan zorla Rus ordusuna alınarak, Ukrayna'da savaştırılıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=56GJa0Pay8c&ab_channel=K%C4%B1r%C4%B1mHaberAjans%C4%B1 "UKRAYNA'DAKİ SAVAŞ RUSYA'NIN DAĞILMASIYLA SON BULACAK"

Konferansta Ukrayna-Rusya Savaşı'na dikkat çektiği değerlendirmede Zakayev, seferberlik sonrasında Kafkas halkına uyguladığı zorbalık üzerinde durdu. Zakaeyev programda şu ifadeleri dile getirdi:

"Rusya tarihte yaptığı gibi aynı şeyi yapmaya çalışacak. Çünkü Putin’in herkesin bildiği meşhur bir sözü var, 'En büyük hatamız Sovyetlerin dağılmasıydı.' Putin’in şu anki yaptığı siyaset Sovyetler’i yeniden kurmak ve Putin o ülkeleri yeniden birleştirmek amacıyla hareket ediyor. Şimdi Rus demokrasisinde olan liberaller Ukrayna’daki birliği gördü ve Ukrayna’da başarılı olamayacaklarını net bir şekilde anladılar. Kuşkusuz yapmak istedikleri tüm bu suçları Putin’in üzerine atarak aynı yoldan kendi devletini kurmaya çalışmaktır. Fakat dünya buna tekrar izin vermemeli. Ukrayna’daki bu savaş Rusya’nın dağılmasıyla son bulacak. Başka bir şekilde olamaz. Ve Rusya içinde kaç tane olursa olsun içinde yeni devletler kurulacak. Orada özgür yaşamak isteyen milletlerin özgür yaşama bırakmak gerektiğini ve Rusya’nın zulüm siyasetini bitirmek gerektiğini biliyoruz"

ZAKAYEV KAFKAS HALKINA SESLENDİ: RUSYA TARAFINDA UKRAYNA'DAKİ SAAŞA GİTMEYİN

Zakayev, Kafkasya'nın bu savaşı fırsat bilerek, Putin Rusyası'nın zayıflayacağına ve milletlerin özgür bir şekilde yaşaması gerektiğine işaret etti. Zakayev şu çağrıda bulundu:

"Türkiye’deki ve Rusya’daki tüm Kafkasyalılara şunu söylemek istiyorum: Bu Rabbimizden bir verilen bir fırsattır. Özgür Kafkas Devleti kurmak gibi bir fırsat belki bir daha olmayacak. Bu yüzden daha dikkati olmamız gerekiyor. Kimse Rusya tarafında Ukrayna’ya savaşa gitmemeli. Tam tersine Ukrayna’ya destek vermeliyiz. Hem de özgür Kafkasya devletini kurmak için mücadele vermeliyiz"

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.