SON DAKİKA
Hava Durumu

Bulgaristan, Kuzey Makedonya ve Karadağ 2023 Eurovision’a katılmayacak

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2022 21:25
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2022 21:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Bulgaristan, Kuzey Makedonya ve Karadağ 2023 Eurovision’a katılmayacak

Bulgaristan, Kuzey Makedonya ve Karadağ, İngiltere’nin Liverpool kentinde düzenlenecek "2023 Eurovision Şarkı Yarışması"na katılmayacak.

Bulgaristan, Kuzey Makedonya ve Karadağ, Mayıs ayında 67’incisi düzenlenecek olan "2023 Eurovision Şarkı Yarışması"na katılmama kararı aldı. Avrupa Yayın Birliğinin (AYB) ve BBC’nin düzenlediği yarışmanın, 37 ülkenin dahil olduğu katılımcı listesinde üç ülkenin adı yer almadı. Yarışmaya kayıt ücretlerinin artışı, üç ülkenin yarışmaya katılmama nedeni olarak gösterildi.

Eurovision’a katılmak isteyen ülkeler, her yıl katılım ücreti ödüyor. Ülkelere göre değişen bu ücretin brüt miktarı, 5 milyon sterlin olarak belirtiliyor. Ev sahipliği yapan ülke de bütçeye ayrı katkıda bulunuyor.

EUROVİSİON BİRİNCİSİ UKRAYNA EV SAHİPLİĞİ YAPMAYACAK

2022 Eurovision birincisi Ukrayna olmasına rağmen ülkede devam eden savaş nedeniyle 2023'teki yarışmanın ev sahipliği Liverpool’a devredildi. BBC, etkinliğin organizasyonu için 8 ila 17 milyon sterlin harcamayı planladığını ilan etti.

Rusya ise 24 Şubat’ta Ukrayna’ya karşı başlattığı işgal girişimi nedeniyle birçok uluslararası organizasyondan men edildiği gibi Eurovision’dan da çıkarıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.