SON DAKİKA
Hava Durumu

Bileşik Krallık: Rusya'nın kullandığı güdümsüz bombalar, sivil kayıp riskini artırıyor

Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı, Rus işgalcilerinin Mariupol'da fosforlu bomba kullanma ihtimalini dile getirdi. Ukrayna kuvvetlerinin, birkaç saldırıyı geri püskürttüğü ve Rusya'nın güdümsüz bombalara olan güveninin sivil kayıp riskini artırdığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2022 18:52
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2022 18:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Bileşik Krallık: Rusya'nın kullandığı güdümsüz bombalar, sivil kayıp riskini artırıyor

Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı, Rus işgal birliklerinin Mariupol'de fosforlu bomba kullanma ihtimalinin yüksek olduğunu dile getirdi. Ukrayna kuvvetlerinin, birkaç saldırıyı geri püskürttüğünü ve Rusya'nın güdümsüz bombaları kullanmasının sivil kayıpları artırdığını açıkladı.

Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı, 11 Nisan 2022 tarihinde yaptığı istihbarat güncellemesinde, Ukrayna kuvvetlerinin, Rus işgalcilerinin birkaç saldırısını geri püskürttüğünü, Rus tankları, araçları ve topçu teçhizatlarının imha edildiğini açıkladı. Rusyanın güdümsüz bombalara olan güveninin sivil kayıp riskini artırdığını vurguladı.

RUSYA'NIN, MARİUPOL'DA FOSFORLU BOMBA KULLANMA İHTİMALI VAR

Söz konusu açıklamada, "Rus kuvvetlerinin Donetsk Oblastı'nda önceden fosforlu bombaları kullanmış olması, sonraları Mariupol'da, şehir için mücadele yoğunlaştıkça yine istihdam etme olasılıklarını artırıyor" ifadeleri kullanıldı.

UKRAYNA KUVVETLERİ, BİRKAÇ RUS SALDIRISINI PÜSKÜRTTÜ

Rus bombardımanının Donetsk ve Lugansk bölgelerinde devam ettiği belirtilen açıklamada "Ukrayna kuvvetleri Rus tanklarının, araçlarının ve topçu teçhizatının imha edilmesiyle sonuçlanan birkaç saldırıyı geri püskürttü" ifadelerine yer verildi.

RUSYA'NIN GÜDÜMSÜZ BOMBALARI SİVİL KAYIPLARINI ARTIRIYOR

Ayrıca, açıklamada Rusya'nın güdümsüz bombaları kullanmasının, saldırıları hedeflerken ve gerçekleştirirken ayrım yapma yeteneklerini azalttığı ve bunun sonucu olarak sivil kayıp risklerini büyük ölçüde artırdığı ifade edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.