SON DAKİKA
Hava Durumu

Beyaz Saray açıkladı: Moskova Büyükelçimiz yakında Rusya'ya geri dönecek

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Rusya'nın "ülkesine dönmesini" tavsiye ettiği ve bunun üzerine Vaşington'a dönen ABD'nin Moskova Büyükelçisi John Sullivan'ın Rusya'ya geri döneceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2021 21:55
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2021 21:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Beyaz Saray açıkladı: Moskova Büyükelçimiz yakında Rusya'ya geri dönecek

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Rusya'nın ülkesine dönmesini tavsiye ettiği ve bunun üzerine Vaşington'a dönen ABD'nin Moskova Büyükelçisi John Sullivan'ın Rusya'ya geri döneceğini açıkladı. Öte yandan Psaki, Büyükelçi Sullivan'ın ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmeyeceğini belirtti.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile Rusya arasında gerilimin artmasının ardından Vaşington'a (Washington) giden ABD'nin Moskova Büyükelçisi John Sullivan'ın Rusya'ya geri döneceği açıklandı. Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki tarafından bugün yapılan açıklamada, "Sullivan'ın buraya gelmesinin nedeni ailesiyle görüşmek. Bir yıldır onlardan uzakta. Aynı zamanda Biden yönetimindeki yeni isimlerle de görüşecek. Yakında Moskova'ya dönecek." ifadelerini kullandı.

BİDEN, SULLİVAN İLE GÖRÜŞMEYECEK

Öte yandan Büyükelçi Sullivan'ın ABD Başkanı Joe Biden ile görüşüp görüşmeyeceğinin sorulması üzerine Psaki, "Biden'ın programında şu anda böyle bir görüşme görünmüyor. Sullivan genel olarak Dışişleri Bakanlığındaki yeni ekiple ve ulusal güvenlik ekibimizle görüşecek." diye yanıt verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.