SON DAKİKA
Hava Durumu

Bayraktar İHA ve SİHA’ların ardından sıra uçan taksi dronlarda!

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2022 00:08
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2022 00:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Bayraktar İHA ve SİHA’ların ardından sıra uçan taksi dronlarda!

Libya, Karabağ, Suriye ve Ukrayna’daki başarılarıyla gündemden düşmeyen, dünya çapında adından söz ettiren ve yoğun ilgi gören Türk insansız hava araçlarına yenisi ekleniyor. S/İHA sistemi Baykar Bayraktar TB2'nin mimarı, Baykar Savunma teknik müdürü Selçuk Bayraktar, TB2’nin dünyada büyük ilgi gördüğünü ve satışının yoğunlaştığını belirtti. Bayraktar, açıklamalarına "uçan taksi dron"lar planlandığını da ekleyerek, “Uçan taksi dronlar şehir içi ulaşımda bir devrim olacak” dedi.

BAYKAR Savunma ve Teknoloji lideri Selçuk Bayraktar, tasarladığı TB2 ve planlanan TB3'e ilişkin açıklamalarda bulundu. Türk İHA (insansız hava aracı) ve SİHA’lara (silahlı insansız hava aracı) karşı talebin arttığını belirten Bayraktar, “Bayraktar TB2 yapması gerekeni yapıyor. En gelişmiş uçaksavar sistemleri ile gelişmiş topçu sistemleri ve zırhlı araçlardan bazılarını ortadan kaldırıyor. Bu nedenle tüm dünya müşterimiz haline geldi” dedi.

BAYKAR TEKNOLOJİ’NİN YENİ HEDEFİ UÇAN TAKSİ DRONLAR

Reuters Haber Ajansı’na konuşan Bayraktar, insansız savaş uçağı Kızılelma’nın ilk uçuşunu, gelecek yıl yapmasının planlandığını, TB3’ün yakın zamanda uçuş denemelerine başlayacağını duyurdu. Bayraktar, yeni hedeflere ilişkin olarak, “Uzun vadedeki hedefimiz uçan taksi dronlar. Şu anda bunun üzerinde çalışıyoruz. Bunun için yapay zeka temelli daha yüksek düzeyde otonom teknoloji geliştirmemiz gerekiyor. Şehir içi ulaşımda devrim olacak” dedi. Ayrıca Selçuk Bayraktar, BAYKAR Teknoloji’nin yılda 200 adet TB2 üretildiğini belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.