SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakü'de TEKNOFEST Azerbaycan tanıtımı

Bakü'de Teknofest Azerbaycan tanıtımı

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2022 22:42
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2022 22:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Bakü'de TEKNOFEST Azerbaycan tanıtımı

Baykar Teknoloji lideri Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Azerbaycan Bakü’ye giderek, şehirde yapılması planlanan TEKNOFEST'in Azerbaycan ayağını tanıttı. TEKNOFEST için Azerbaycan Türkü gençleri ve girişimcileri Eylül ayında gerçekleşecek festivale davet etti.

Baykar Teknoloji'nin lideri, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve ekibi Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye gitti. “İki Devlet Tek Festival” başlığı altında yapılan tanıtım programında Teknofest Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, tarafından TEKNOFEST'in Azerbaycan ayağı tanıtıldı. Bayraktar, konuşmasında Azerbaycan Türkü öğrencilerin, gençlerin, girişimcilerin 17 Şubat’a kadar başvuru yapmalarını ve Karadeniz’de gerçekleşecek festivale katılımlarını talep etti. Bayraktar konuşmasında TEKNOFESTin robotikten, kodlamaya, yapay zekadan, siber güvenliğe kadar geleceğin teknoloji alanlarında gençlerin yetişeceğini söyledi.

TEKNOFEST AZERBAYCAN: "GELİN GELECEĞİN GÜÇLÜ AZERBAYCAN’I İÇİN YARIŞMAYA KATILIN"

Yüksek teknoloji sayesinde kimseye bağlı olmadan yaşanacağını özellikle vurgulayan Bayraktar Karabağ Savaşı’nın ardından insanların yurtlarına döndüğünü hatırlatarak, kimseye bağlı olmadan milletin gelişmesi gerektiğini vurguladı. Azerbaycan’ın Ulusal Bağımsızlık Hareketi öncüsü Resulzade Mehmet Emin’in “Bir defa yükselen bayrak bir daha yere inmez” sözlerini tekrar ederek her iki devlet için de gelişim seviyesinin artacağını ve bu birlikteliğin ülkelerin müreffeh ve tam bağımsızlığı için önemli olduğunu ifade etti.

Huzur ve refah yaşam için teknolojinin gerekliliğini savunan Bayraktar, “Gelin geleceğin güçlü Azerbaycan’ı için yarışmaya katılın" çağrısında bulundu. 4 Eylül 2022’de Samsun’da gerçekleşecek festival için Azerbaycan gençlerini davet eden Bayraktar konuşmasının sonunda, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve tüm destekçi kurum ve paydaşlarına teşekkürlerini iletti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.