SON DAKİKA
Hava Durumu

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Zengezur projesini duyurdu

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Zengezur projesini duyurdu

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2022 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 11.02.2022 15:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Zengezur projesini duyurdu

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bakü yakınlarındaki Gobu kasabasında elektrik santrali açılışına katıldı. Aliyev, açılışın ardından Azerbaycan Haber Ajansına Zengezur Koridoru ile ilgili son gelişmeleri değerlendirdi. Koridor üzerinden elektrik ihraç edileceğini duyurdu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, bugün Bakü'deki Gobu kasabasında bir elektrik santralinin açılışına katıldı. Cumhurbaşkanı Aliyev, Azerbaycan’da üretilen elektrik santraline karşı talebin arttığını söyledi. Aliyev, 2021 yılında Türkiye, Rusya, Gürcistan, İran’a toplamda 1.6 milyon kilovat saat elektrik enerjisi ihraç ettiklerini dile getirdi. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev bu talepleri karşılamaya devam edeceklerini vurgulayarak yeni bir projenin duyurusunu yaptı.

AZERBAYCAN TÜRKİYE'YE ZENGEZUR KORİDORU ÜZERİNDEN ELEKTRİK İHRACATI YAPACAK

İlham Aliyev, “Şimdi Zengezur koridoru ile Azerbaycan'dan Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'ne, oradan da Türkiye ve İran'a yeni bir hat inşa etmeyi planlıyoruz. Zengezur Koridoru sadece demiryolları, karayolları ve hava taşımacılığı için olmadığını söylemiştim. Zengezur Koridoru aynı zamanda enerji ihracatında da rol oynayacak.” dedi.

Elektrik üretiminin ülkeyi müreffeh seviyeye çıkaracağını vurgulayan Aliyev, “Azerbaycan'ın ayrılmaz parçası olan Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'ne elektrik sağlamak, oradan da dış pazarlara, Türkiye'den sonra da Avrupa'ya elektrik sağlamak için yeni bir hattımız olacak. Bir hattı Gürcistan ve Türkiye üzerinden geçiyor, ikinci hat da oradan (Zengezur Koridoru) geçmelidir. Bunun üzerinde çalışıyoruz. Artan ihracatımız hem jeopolitik önemimizi artıracak hem de bize ek döviz getirecek. Sadece petrol ve doğal gazdan değil, elektrikten de para kazanacağız ve ülkemiz daha müreffeh yaşayacak” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.