SON DAKİKA
Hava Durumu

Avrupa Komisyonu, Ukrayna'ya AB üyeliği adaylık statüsü verilmesini tavsiye etti

Avrupa Komisyonu, Ukrayna'ya AB üyeliği adaylık statüsü verilmesini tavsiye etti

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2022 14:35
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2022 14:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Avrupa Komisyonu, Ukrayna'ya AB üyeliği adaylık statüsü verilmesini tavsiye etti

Avrupa Komisyonu, resmi olarak Ukrayna'ya Avrupa Birliği (AB) üyeliği için adaylık statüsünün verilmesini tavsiye etti. Ayrıca Avrupa Komisyonu, Ukrayna ile birlikte Moldova'ya da adaylık statüsü verilebileceği tavsiyesinde bulundu.

Avrupa Komisyonu, Ukrayna'ya AB'ye üyelik yolunda adaylık statüsü verilmesini resmi olarak tavsiye etti. AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, bugün Brüksel’de düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, Avrupa Komisyonu'nun Ukrayna’ya adaylık statüsü verilmesini tavsiye ettiği bildirildi.

Komisyon, aynı şekilde Moldova'ya da adaylık statüsü verilebileceği tavsiyesinde bulundu. Gürcistan'ın adaylık statüsü ise daha sonra yeniden değerlendirilecek.

"BU BİZİ ZAFERE YAKLAŞTIRACAK"

Avrupa Komisyonunun kararını memnuniyetle karşılayan Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, “Bu AB üyeliğine yolunda ilk adım ve kesinlikle bizi zafere yaklaştıracak bir adımdır” dedi.

AP KARARINDA UKRAYNA’YA AB ADAY STATÜSÜ VERİLMESİ TAVSİYE EDİLMİŞTİ

Avrupa Parlamentosu (AP), 8 Haziran yaptığı oylamada, Ukrayna’ya AB üyeliği için adaylık statüsünü verme çağrısı içeren kararı kabul etmişti. Kararda, AB Konseyine “Ukrayna halkıyla dayanışmanın açık bir siyasi işareti olarak” Ukrayna’ya AB aday statüsü vermesi tavsiye edilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.